Araç vizesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Araç vizesi nasıl yapılır?
  2. Araçta ilk yardım çantası olmazsa muayeneden geçer mi?
  3. Yangın tüpü ve ilk yardım çantası ağır kusur mu?
  4. Ilk yardım çantası olmaması hafif kusur mu?

Araç vizesi nasıl yapılır?

Ruhsat, trafik sigortası poliçesi, egzoz gazı ölçüm muayene belgesi ve muayeneye getirilen aracın ruhsattaki sahibi başka bir gerçek kişi ise aracı getiren kişinin T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet gibi belgelerden birisi bulundurulması gereken belgelerdir.

Araçta ilk yardım çantası olmazsa muayeneden geçer mi?

Yine yangın tüpü gibi aracınızın bagajında ilkyardım çantası olmasa dahi muayeneden geçebiliyorsunuz. Son düzenlemeler ile yangın tüpü ve ilkyardım çantası zorunluluktan çıkmış durumda. Ancak olası bir acil durum için mutlaka aracınızın bagajında bulundurmanızı öneriyoruz.

Yangın tüpü ve ilk yardım çantası ağır kusur mu?

Araçların kusursuz biçimde muayeneden geçmesi için lastik tekerlekli traktörler ve motosiklet hariç tüm motorlu taşıtlarda yangın tüplerinin yer alması gerekmektedir. Ancak ilgili araçlarda yangın söndürme tüplerinin bulundurulmaması hafif kusur olarak sayılmaktadır.

Ilk yardım çantası olmaması hafif kusur mu?

Muayeneye gelmeden önce, gerekli ekipmanları mutlaka kontrol edin.Araç muayene sırasında, traktörler, motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 1 adet ilk yardım çantası, 2 adet üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı (aracın cins ve kullanım amacına göre adet ve miktarı değişebiliyor) ve stepne ...