Diazepam nasıl uygulanır?

İçindekiler:

  1. Diazepam nasıl uygulanır?
  2. Epilepsi nöbeti sırasında diazepam hangi dozda verilir?
  3. Diazem hap nasıl kullanılır?
  4. DİLTİZEM ne için kullanılır yan etkileri?

Diazepam nasıl uygulanır?

Damar içine veya kas içine 3 dakikalık bir sürede verilmelidir. Bu doz 3-4 saatte bir tekrarlanabilir. 5 yaşından büyük çocuklarda 5-10 mg uygulanır. Damar içine veya kas içine 3 dakikalık bir sürede verilmelidir. Bu doz 3-4 saatte bir tekrarlanabilir.

Epilepsi nöbeti sırasında diazepam hangi dozda verilir?

Konvülsiyon/Nöbet ve Status Epileptikus yönetiminde Dozu Yetişkin hastalarda konvülsiyon/nöbet ve Status epileptikus tablosunun kontrol altına alınması amacı ile diazepam (diazem) 0,2-0,4 mg/kg dozunda IV/IO olarak % 5 lik dextroz ile yavaş titre edilerek (2mg/dk) kullanılabilir.

Diazem hap nasıl kullanılır?

Yetişkin hastalarda konvülsiyon/nöbet ve Status epileptikus tablosunun kontrol altına alınması amacı ile diazepam (diazem) 0,2-0,4 mg/kg dozunda IV/IO olarak % 5 lik dextroz ile yavaş titre edilerek (2mg/dk) kullanılabilir. Makimum doz tek seferde 10 mg' ı geçmemelidir.

DİLTİZEM ne için kullanılır yan etkileri?

Diltiazem kalsiyum kanal blokörüdür. Kalsiyum kanal blokörleri; Kalsiyum iyonunun kalp hücreleri, koroner ve periferik arterlerin düz kas hücrelerine girişini engeller. Kalp ve kan damarlarında kasları gevşeterek çalışır. Hipertansiyon, anjina ve bazı ritim bozuklukarını tedavi etmek için kullanılır.