Kabakulak hastalığı nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Kabakulak hastalığı nasıl tedavi edilir?
  2. Hamilelikte kabakulak belirtileri nelerdir?
  3. Kızamık ne zaman çıkar?
  4. Hamilelikte kabakulak geçirilir mi?

Kabakulak hastalığı nasıl tedavi edilir?

Kabakulağın tedavisi yoktur. Kabakulak kendi kendisini sınırlayan bir hastalıktır. Destekleyici ve belirtilere yönelik tedavi yapılır. Hastayken kendinizi daha rahat hissetmek için semptomları tedavi edebilirsiniz.

Hamilelikte kabakulak belirtileri nelerdir?

Kısa bir süre sonra da (bir iki gün içinde) parotis tükrük bezinin bulunduğu bölgede hassasiyet başlar. Takiben her iki parotis tükrük bezinde ağrılı şişme, 40 dereceye kadar varabilen ateş görülür. Belirtiler takibeden haftada hızla azalır. Parotis bezi dışında diğer tükrük bezlerinde de enfeksiyon olabilir.

Kızamık ne zaman çıkar?

Rubella virüsünün sebep olduğu, kızamığa benzeyen ve hafif seyirli olan bir hastalıktır. Ateşle seyreder, kızamığa benzeyen lenfadenopati yapan, döküntülü bir sorundur. Genellikle 5-9 yaşları arasındaki çocuklarda rastlanır. Kızamıkçığa neden olan virüs, damlacık yolu ile üst solunum yollarına yerleşir.

Hamilelikte kabakulak geçirilir mi?

Hamilelikte kabakulak Düşük en sık virüsle karşılaşıldıktan sonraki ilk 2 haftada görülür. Düşük olmaması durumunda bebekte herhangi bir anomaliye neden olmaz. bu nedenle gebeliğinin erken dönemlerinde kabakulak ile temas eden bir kadında gebeliği sonlandırmak gerekmez.