Kasıktaki kitle nedir?

İçindekiler:

  1. Kasıktaki kitle nedir?
  2. Kadınlarda kasıkta ağrı ve şişlik neden olur?
  3. Sol kasıkta sertlik neden olur?
  4. Karın boşluğundaki kitle nedir?
  5. Kadınlarda sağ kasık şişmesi neden olur?
  6. Sol kasıkta şişlik neden olur?
  7. Bebeklerde lenf bezleri ele gelir mi?
  8. Bebeklerde kafada beze neden olur?
  9. Sol karın boşluğunda ne var?

Kasıktaki kitle nedir?

Boyunda, koltuk altında, kasıklarda saptanan kitleler çoğu kez büyümüş lenf düğümlerine aittir. Halk arasında bunlara beze adı verilir. Boyunda ayrıca Tiroid bezine ait guatr dediğimiz yaygın veya nodüler (topak şeklinde) büyümeler de görülebilir ya da ele gelebilir.

Kadınlarda kasıkta ağrı ve şişlik neden olur?

Kadınlarda görülen kasık ağrısının en yaygın nedeni üreme sistemine ilişkin yumurtlama gibi olağan bir durum olabilir. Yumurtalık kisti, vajinal enfeksiyon, idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar da bu ağrının sebepleri arasındadır.

Sol kasıkta sertlik neden olur?

Böbrek taşları, idrar yolu enfeksiyonu, kasık bölgesine alınan darbe, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, lenf bezi iltihaplanması, hamilelik, böbrek taşı, miyom, endometrit ve endometriosis gibi hastalıklarda kadınlarda görülen sol kasık ağrısının nedenleri arasındadır.

Karın boşluğundaki kitle nedir?

Mehmet Ali Deneme, "Karın içi kitleler aslında çok büyük bir hastalık ailesinin septomları ve bulguları olarak karşımıza çıkabilirler. Son dönemde medyada gördüğümüz çok popüler olan kitleler genellikle iyi huylu teratomlar dediğimiz veya mezenkimal kistler dediğimiz iyi huylu kitlelerdir" dedi.

Kadınlarda sağ kasık şişmesi neden olur?

Sağ kasık ağrılarının sebepleri kadınlarda büyümüş lenf düğümleri, kalça artriti, kasık fıtıkları, kalça kırığı, böbrek taşı gibi sebeplerle ortaya çıkabilmektedir. Erkeklerde ise sağ kasık ağrısı kasık fıtığı, lenf bezlerinin şişmesi, testislerde şişme veya böbrek taşı gibi sebeplerle ortaya çıkabilmektedir.

Sol kasıkta şişlik neden olur?

Erkeklerde sol kasık ağrısı, fıtık nedeni ile ortaya çıkabilir. Bunun yanında sol kasık ağrısına neden olan diğer sebepler arasında ise, böbrek taşı ve kum döken kişilerde, testis tümörü, lenf bezlerinin şişmesi ve kas gerilmeleri nedeni ile meydana gelebilir.

Bebeklerde lenf bezleri ele gelir mi?

Çocuklarda lenf bezleri, erişkinlerle karşılaştırıldığında çeşitli uyarılara hızlı ve etkin cevap vermekte ve kolaylıkla görünür hale gelmektedir. Sağlıklı çocuklarda hatta yenidoğanlarda bile küçük lenf bezleri büyüyüp ele gelebilmektedir.

Bebeklerde kafada beze neden olur?

Çocuk yaş grubunda görülen baş ve boyun kitleleri genellikle iyi huyludur ve en sık nedenleri enfeksiyonlar, doku şişmeleri (ödem), doğumsal doku kalıntıları veya kistler, lenf bezi büyümeleri ve iyi huylu tümörlerdir.

Sol karın boşluğunda ne var?

Burada sol böbreğin alt kenarı, idrar torbasının bir kısmı, kalın bağırsağın bir kısmı, sol idrar yolu, zigmoid kolon, kadınlarda büyük kan damarları, sol tüp, sinirler ve yumurtalık bulunur.