Genel cerrahi hangi testleri yapar?

İçindekiler:

  1. Genel cerrahi hangi testleri yapar?
  2. Genel cerrahi kaç yıl?
  3. Kadın genel cerrah var mı?
  4. Hangi durumlarda genel cerrahiye gidilir?
  5. Türkiye'de kaç kadın cerrah var?
  6. Genel Cerrahi Meme cerrahisi neye bakar?
  7. Genel Cerrahi boyun fıtığına bakar mı?

Genel cerrahi hangi testleri yapar?

Genel Cerrahi Bölümü hangi hastalıklara bakar?
  • Tiroid bezi hastalıkları (goitre, hipertiroidi)
  • Meme kanseri ve memenin iyi huylu hastalıkları
  • Yemek borusu (özofagus) kanseri - Özofagusun iyi huylu hastalıkları
  • Mide kanseri - Mide ve oniki parmak bağırsağı (duodenum) ülserlerinin çeşitli sorunları
Daha fazla öğe...

Genel cerrahi kaç yıl?

Üniversitelerin 6 yıllık eğitim veren Tıp Fakültesi lisans bölümünden mezun olduktan sonra Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi tespit sınavından en az 50 puan almanız gerekir. Daha sonra Tıpta Uzmanlık Sınavından başarı ile geçtikten sonra beş senelik genel cerrahi asistanlığı süresini tamamlamanız gerekiyor.

Kadın genel cerrah var mı?

Kadın hastalar öncelikli olarak ve özellikle hemcinsi olan kadın doktorları tercih etmek istemektedirler. Ancak ülkemizde kadın genel cerrahların sayısı oldukça azdır. Özellikle anal bölge rahatsızlıkları alanından uzman olan kadın cerrah sayısı daha da azdır.

Hangi durumlarda genel cerrahiye gidilir?

Tiroid bezi yani Guatr, meme, ince bağırsak, mide, yemek borusu, kalın bağırsak, fıtık, anüs, safra kesesi, karaciğer, rektum, safra yolları, laparoskopik ve endoskopik cerrahi işlemlerinin hepsi Genel Cerrahi sahasına girmektedir.

Türkiye'de kaç kadın cerrah var?

Kadın cerrah sayısının her geçen gün artış göstermesine karşın hala yeterli olmadığını vurgulayan Demirer, "Henüz çok fazla değil, Türkiye genelindeki cerrah içinde kadın cerrah sayısı binin üstünde değil. Fakat kadınların bu alana olan yoğun ilgisiyle bu sayı giderek artacak." diye konuştu.

Genel Cerrahi Meme cerrahisi neye bakar?

Memede oluşan iyi ya da kötü huylu oluşumların ameliyat yöntemiyle alınması, Genel Cerrahi'nin konuları arasında yer almaktadır. Özellikle meme gibi takip süreci gerektiren bazı durumlarda, Genel Cerrahi koruyucu hekimlik yönüyle de işlev sağlamaktadır.

Genel Cerrahi boyun fıtığına bakar mı?

Genel cerrahlar, özellikle karın ve buna bağlı organlarla ilgili olanlar olmak üzere birçok hastalık tipini teşhis edebilir. Bunlara safra kanalları, karaciğer, pankreas, dalak, ek, ince ve kalın bağırsak, rektum ve mide dahildir. Cerrah ayrıca torasik bölgeyi, tiroiddeki bezleri ve fıtıkları da tedavi edebilir.