Patoloji uzmanı nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Patoloji uzmanı nasıl olunur?
  2. Patoloji uzmanı ne iş yapar?
  3. Patoloji kac yil?
  4. Patoloji Uzmanlığı kaç yıl?
  5. Patoloji uzmanı ne kadar maaş alır?
  6. Patoloji bölümü ne kadar maaş alır?
  7. Patoloji Laboratuvar Teknikeri görevi nedir?

Patoloji uzmanı nasıl olunur?

Patoloji uzmanı olabilmek için öncelikle 6 yıllık tıp eğitimini tamamlamak ve hekim olmak gerekir. Daha sonra da patolog adaylarının, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında (TUS) başarılı olması ve Patoloji alanında uzmanlık eğitimi alması gerekiyor.

Patoloji uzmanı ne iş yapar?

Patoloji, hastalık bilimi anlamına gelen bir tıp dalıdır. Doku ve hücrelerde oluşan hastalıkları özel testler kullanılarak teşhis eder. Patolog; tanı koyulması için alınan numuneleri değerlendirir, tanıyı belirten raporları düzenler. Patoloji testleri, genellikle kanser tanısı ve evresini belirlemek için yapılır.

Patoloji kac yil?

Patolog 6 yıllık tıp fakültesi eğitiminden sonra 3 yıllık patoloji uzmanlık eğitimini tamamlamış uzman doktordur.

Patoloji Uzmanlığı kaç yıl?

Geçerli mevzuata göre, patoloji uzmanlık eğitiminin süresi 4 yıldır.

Patoloji uzmanı ne kadar maaş alır?

Deneyimli uzman bir Patolog: 41.000 TL ile 60.000 TL arasında olur. Çalıştıkları hastanelerde işlerinin yanı sıra ek (yönetim, idareci, eğitimci)görev yapan uzman patolog:75.000 TL ve üzeri maaş alırlar.

Patoloji bölümü ne kadar maaş alır?

Devlet hastanelerinde patoloji teknikerliğinin aldığı maaşlar 36 arası değişir. Buna ek olarak bir de döner sermayeden pay eklenir. Özel kuruluşlarda ise patoloji ve laboratuvarının aldığı maaşlar asgari ücretten başlar ve hastanenin politikalarına göre değişiklik gösterir.

Patoloji Laboratuvar Teknikeri görevi nedir?

Patoloji teknikeri; ilgili hekimler tarafından laboratuvara gönderilen vücut sıvısı ve dokuların mikroskobik incelemelerini yapan, patoloji laboratuvarına gelen materyal örneklerini çalışan kişiye verilen mesleki unvandır.