Özel araçla şehirler arası yolculuk yasak mı?

İçindekiler:

  1. Özel araçla şehirler arası yolculuk yasak mı?
  2. Özel araca kaç kişi binebilir 2021?
  3. Otomobil En fazla kaç kişiliktir?
  4. Bir taksiye en fazla kaç kişi binebilir?
  5. Binek araç kaç kişiliktir?
  6. Minibüs sürmek için hangi ehliyet?
  7. B sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır 2020?
  8. 2 grup sürücü hangi araçları kullanır?

Özel araçla şehirler arası yolculuk yasak mı?

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan hafta içi ve hafta sonlarında zorunlu haller dışında, vatandaşların toplu ulaşım vasıtaları dışında şehirlerarası seyahatlerine izin verilmeyecek. Özel araç ile şehirler arası seyahatler, hafta içinde 00 saatleri arasında serbest olacak.

Özel araca kaç kişi binebilir 2021?

Koronavirüsle mücadele kapsamında özel ve ticari araçlarda en fazla 3 kişi bine bilecek. Ayrıca, birden fazla kişinin olduğu araçlarda maske zorunlu hale getirildi.

Otomobil En fazla kaç kişiliktir?

Otomobil: Sürücüyle birlikte en fazla 9 kişinin seyahat edebileceği, insan taşıma amacıyla üretilmiş motorlu araçtır.

Bir taksiye en fazla kaç kişi binebilir?

Buna göre Sağlık Güvenliği Haritası'nda 3. derecede olan bölgelerde özel araçlara en fazla 4, taksilere ise en fazla 2 kişi binebilir. Haritada 2. derecede olan bölgelerde ise taksilere 3 kişinin binebileceği kaydediliyor.

Binek araç kaç kişiliktir?

Otomobil; Karayolları Trafik Kanununda sürücüden başka 7 koltuklu, Trafik Yönetmeliği ile Taşıma Yönetmeliğinde sürücü dahil 8 koltuklu yolcu taşıtı olarak tanımlanıyor.

Minibüs sürmek için hangi ehliyet?

Otomobil ve kamyonet kullanacakların alması gereken ehliyet sınıfında bulunuyor. B sınıfı sürücü belgesi sahipleri, aynı zamanda M, B1, F sınıfına dahil olan araçları da kullanabiliyor. Değişen kanunlara göre, artık minibüsler için önce B sınıfı ehliyet almak ve sonrasında D1 sınıfı için başvurmak şart koşuluyor.

B sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır 2020?

B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler M, B1 ve F sınıfı araçları kullanabilirler. Bu araçlar otomobil, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı 4250 gram olan birleşik araçlardır.

2 grup sürücü hangi araçları kullanır?

2. grup için sağlık raporları ise aşağıda ki ehliyet sınıfları için geçerlidir ; C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve G ( Bu ehliyet sınıflarının yenileme tarihleri ise 5 yılda bir gerçekleştiği için 2.gruptadırlar. Bu grubun özelliği ise ağır ve ticari araç kullanacak sürücü adaylarını kapsamasıdır. )