Cerrah nedir ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Cerrah nedir ne iş yapar?
  2. Cerrahi işlem ne demek?
  3. Cerrahi hastalıklar nelerdir?
  4. Cerrahi tedaviler nelerdir?
  5. Genel cerrahlar hangi ameliyatları yaparlar?
  6. Genel Cerrahi neye bakar?

Cerrah nedir ne iş yapar?

Ameliyatla vücudu ve organları keserek, çıkararak veya değiştirerek hastalıkları, yaralanmaları ve deformiteleri tedavi eden tıptaki uzmanlık alanıdır. İnsan vücudunun tüm alanlarında tedavi sağlayan birçok cerrahi uzmanlığı bulunmaktadır.

Cerrahi işlem ne demek?

Cerrahi dokunun vücuttan kesilip alınmasıdır. Bu işlemi ayaktan hasta ya da yatan hasta olarak gerçekleştirebilirsiniz. Genellikle lokal anestezi ya da genel anestezi altında gerçekleştirilebilir. Cerrahi işlemi aşağıda sıralanmış olan durumlar için uygulanabilir.

Cerrahi hastalıklar nelerdir?

Genel Cerrahi Bölümü hangi hastalıklara bakar?
  • Tiroid bezi hastalıkları (goitre, hipertiroidi)
  • Meme kanseri ve memenin iyi huylu hastalıkları
  • Yemek borusu (özofagus) kanseri - Özofagusun iyi huylu hastalıkları
  • Mide kanseri - Mide ve oniki parmak bağırsağı (duodenum) ülserlerinin çeşitli sorunları
Daha fazla öğe...

Cerrahi tedaviler nelerdir?

Cerrahi, kanserli dokunun vücuttan çıkartılmasıdır. Pek çok kanserde cerrahi tedavi uygulanan ilk yöntemdir ve bazı kanserlerde cerrahi tedavi ile şifa sağlanabilir. Cerrahi aynı zamanda tanının doğrulanması(biyopsi), evreleme, yan etkilerin ve ağrının azaltılmasında kullanılan bir tedavi yöntemidir.

Genel cerrahlar hangi ameliyatları yaparlar?

Ameliyat türleri çoğunlukla organ veya bağlı bulunduğu sistem adı ile anılmaktadır. Guatr (tiroid bezi) , meme, yemek borusu (özofagus), mide, ince barsak, kalın barsak, rektum, anüs, fıtıklar, karaciğer, safra kesesi, safra yolları, endoskopik ve laparoskopik cerrahi girişimleri genel cerrahi alanına girmektedir.

Genel Cerrahi neye bakar?

Genel cerrahlar, özellikle karın ve buna bağlı organlarla ilgili olanlar olmak üzere birçok hastalık tipini teşhis edebilir. Bunlara safra kanalları, karaciğer, pankreas, dalak, ek, ince ve kalın bağırsak, rektum ve mide dahildir. Cerrah ayrıca torasik bölgeyi, tiroiddeki bezleri ve fıtıkları da tedavi edebilir.