Solucan gübresini kim alır?

İçindekiler:

  1. Solucan gübresini kim alır?
  2. Solucan gübresi nasıl hazırlanır?
  3. Solucan gübresi nerede yetiştirilir?
  4. Solucan gübresi üretim izni nasıl alınır?
  5. Solucanlarda üreme nasıl olur?

Solucan gübresini kim alır?

Solucan gübresi kullanım alanları ve pazarlanması Solucan gübresini öncelikle kullanma potansiyeli olan alıcıları şöyle sıralayabiliriz; fideciler, seracılar, hobi bahçecileri, peyzaj şirketleri ve meyve sebze üreticileri gibi halihazırda müşteriler olarak tercih edilmeli.

Solucan gübresi nasıl hazırlanır?

Solucan gübresi, sebze veya gıda atıklarının ayrıştırılarak solucanların sindirim sistemlerinden geçirilmesi sonucu elde edilen organik gübredir.Solucan gübresinin İngilizce'si "Vermicompost" ya da "Vermicomposting" demektir.

Solucan gübresi nerede yetiştirilir?

Solucan gübresi üretimi, pilot şehir olarak Kayseri'de yoğunluk gösteriyor. Kayseri dışında Ege, Trakya ve Adeniz bölgesinde yaygın olarak üretilirken, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde çok az biliniyor.

Solucan gübresi üretim izni nasıl alınır?

Yönetmelik kapsamında Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nden (GKGM) işletme onay veya kayıt belgesi almak gerekiyor. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nden de “Tarımda Kullanılan Organik, Mineral ve Mikrobiyal Kaynaklı Gübrelere Dair Yönetmelik” gereğince lisans ve tescil belgesi alınması şart.

Solucanlarda üreme nasıl olur?

Çiftleşmek için, iki solucan birbirine zıt yönlere bakar bir şekilde pozisyon alır ve birbirlerine kenetlenirler. ... Döllenmeden sonra solucanların gövdesinde limon/soğan benzeri kokon adı verilen ve yavru solucanları içeren bir yumurta benzeri yapı dışarıya atılır.