Diş arası fırçası nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Diş arası fırçası nasıl temizlenir?
  2. Diş arası nasıl beyazlatılır?
  3. Diş arası fırçası kaç kere kullanılır?
  4. Diş arası fırçası nasıl kullanılır?
  5. Arayüz diş fırçası ne zaman kullanılır?

Diş arası fırçası nasıl temizlenir?

Diş fırçanızı mutlaka fırçalığa dik olarak koymalısınız. Fırçanızı koyduğunuz fırçalığı da haftada 1 kez su ve sabun ile yıkayıp en iyi antibakteriyel ajan olarak kabul edilen chlorhexidine içeren ağız gargarası kullanarak temizlemeye dikkat edin.

Diş arası nasıl beyazlatılır?

Birkaç damla limon suyu ve bir çay kaşığı karbonatı bir fincanda karıştırın. Karışım macun kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Elde ettiğini macunu bir diş fırçası kullanarak ya da parmağınızın ucuyla dişlerinize uygulayın. Macunu özellikle dişlerinizin lekeli kısmına iki dakika boyunca ovarak uygulayın.

Diş arası fırçası kaç kere kullanılır?

Arayüz Fırçası Kullanımı Yere paralel ve diş arasında uygun bir açıyla dişlerin aralarına yerleştirilmeli. İleri geri hareketi yaparak yaklaşık 10 kez ileri geri hareket ile, ara yüzeylerin temizliği yapılmalıdır. Fırça kullanıldıktan sonra bol su ile temizlenmeli, bir fırça en fazla 2 – 3 gün kullanılmalıdır.

Diş arası fırçası nasıl kullanılır?

Diş fırçası, diş ve diş eti birleşimine hafif eğimli yerleştirilmeli ve 10 kere dairesel olarak hareket ettirilmelidir. Fırça daha sonra bir fırça boyu ilerletilmeli ve tüm diş yüzeyleri yanak ve dil tarafında aynı şekilde fırçalanmalıdır. Çiğneme yüzeyleri ise ileri geri hareketlerle fırçalanmalıdır.

Arayüz diş fırçası ne zaman kullanılır?

Fırçalama sonrası dişlerin ara yüzeylerinin temizlenmesi amacıyla diş ipi ya da arayüz fırçası kullanılmalıdır. Bu ürünlerin günde bir defa kullanımı uygundur.