Diyanet Yeterlilik Sınavı Nedir?

İçindekiler:

  1. Diyanet Yeterlilik Sınavı Nedir?
  2. Imamlık yeterlilik sınavı ne zaman?
  3. Imamlık başvurusu nasıl yapılır?
  4. Imamlık için Dhbt kaç almak gerekir?
  5. Diyanet alım başvuru nasıl yapılır 2020?
  6. Imam olmak için şartlar nelerdir?
  7. Imamlık için hangi KPSS?
  8. Diyanet iş başvurusu nasıl yapılır?

Diyanet Yeterlilik Sınavı Nedir?

DHBT sınavı KPSS sınavının bir aşamasıdır ve din hizmetleri alan bilgi testi olarak da açılımı bulunmaktadır. DHBT Nedir? DHBT sınavı Diyanet İşleri Başkanlığında görev almak insanların girmiş olduğu bir sınavdır. ... Din İşleri Başkanlığında din ile alakalı görevlerde yer almak için DHBT sınavına girmek zorunludur.

Imamlık yeterlilik sınavı ne zaman?

2021 Yılı KPSS DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi) Sınavı'nın Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde ÖSYM tarafından tarihinde saat 10.15'te yapılacak.

Imamlık başvurusu nasıl yapılır?

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 17 (08:00) – 17 (16:30) tarihlerinde https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/​ adresi üzerinden e-başvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı (SÖZPER-2017-I) e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen ...

Imamlık için Dhbt kaç almak gerekir?

DHBT sınavına girmek için KPSS'den 60 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

Diyanet alım başvuru nasıl yapılır 2020?

Ön başvuruda bulunan adaylar, sınav başvurularını onaylatmak üzere Kimlik Belgesi (nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport) ve mezuniyet durumunu gösterir belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne başvuru tarihleri arasında (saat 08:30-16:30 arası) şahsen müracaat edecekler.

Imam olmak için şartlar nelerdir?

Düz liseden mezun olan kişiler 2 yıllık ön lisans ya da 4 yıllık lisans eğitimi sonrasında imam olabilmektedirler. İmamlık sadece erkeklerin yapabileceği bir meslektir. Bunun yanında imam olmak için hafız olma şartı bulunmamaktadır. İmam hatipten mezun olmasanız bile imam olma şansınız vardır.

Imamlık için hangi KPSS?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyenler ilk olarak KPSS ve DHBT Sınavlarına girmek zorundadırlar. Henüz devlet memuru olmayıp, devlet kurumlarından birisi olan DİYANET'te İmam, Müezzin veya Kur'ân Kursu öğreticisi olmak isteyenler de KPSS ile birlikte DHBT'ye de girmek zorundadır.

Diyanet iş başvurusu nasıl yapılır?

Diyanet personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Adaylar 13-24 Eylül tarihlerinde "sinav.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden sınav için başvuru yapacak. Sınav ve sonuçları ile ilgili bütün duyurular, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün internet sayfasından ilan edilecek.