Yabancı araba ne kadar kalabilir?

İçindekiler:

  1. Yabancı araba ne kadar kalabilir?
  2. Yabancıdan yabancıya araç kim alabilir?
  3. Yabancıdan yabancıya araç ne demek?
  4. Yabancı plakalı araçlar Türkiye'de ne kadar süre kalabilir?
  5. MA plaka ne demektir?

Yabancı araba ne kadar kalabilir?

Bu şartları yerine getiren yabancı plakalı arabalar Türkiye'de belirli bir süre kalabilirler. Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır. Eskiden yabancı plakalı araçların ülkemizde kalış süreleri 6 ay ile sınırlı iken son yıllarda gidilen düzenleme ile bu süre 2 yıla kadar çıktı.

Yabancıdan yabancıya araç kim alabilir?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. İzin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması (acil durumlar hariç) mümkün değildir.

Yabancıdan yabancıya araç ne demek?

Resmi Gazete' de yayınlanarak yürürlüğe giren Gümrük Yönetmeliği'nin 376/j maddesinde tanımlanan, ve Gümrük Müsteşarlığının tarih 27471 sayılı resmi gazetede yayınlanan KİŞİSEL VE TİCARİ KULLANIMA MAHSUS KARA TAŞITLARINA İLİŞKİN GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ SERİ NO 1 de belirtilen Yabancıların ikamet yerlerine/ ...

Yabancı plakalı araçlar Türkiye'de ne kadar süre kalabilir?

Bu çerçeve öncelikle, Türkiye'de bulunan kişisel kullanıma mahsus yabancı plakalı kara taşıtlarına ilişkin süreler, gümrük idaresine başvuru yapılmasına gerek olmaksızın 31.12.2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

MA plaka ne demektir?

yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi ve geçici giriş belgesi kapsamında türkiye'ye giriş yapan kişisel kullanıma mahsus kara taşıtına verilen plaka seri numaralarıdır.