Lojistik mezunu ne iş yapabilir?

İçindekiler:

  1. Lojistik mezunu ne iş yapabilir?
  2. 2 yıllık lojistik bölümü nedir?
  3. Uluslararası Ticaret Bölümü mezunu ne iş yapar?
  4. Dış Ticaret bölümü mezunları ne iş yapar?
  5. Dış Ticaret bölümü kaç puanla atanır?
  6. Dış Ticaret Bölümü öğrencileri nerede staj yapabilir?

Lojistik mezunu ne iş yapabilir?

En basit anlatımıyla tüm firmalar ürettikleri ürünü müşteriye ulaştırmak için lojistik sektöründen yararlanırlar. Lojistik mezunları da lojistik firmalarında ve kargo şirketlerinde çalışabildikleri gibi, gümrüklerde, havayolu, denizyolu ve demiryolu şirketlerinde de bulabilirler.

2 yıllık lojistik bölümü nedir?

Lojistik bölümü hem meslek yüksekokulları bünyesinde bulunan 2 yıllık hem de 4 yıllık çeşitli bölümleri bulunan bir bölümdür. Bu bölümden mezun olanlar genel olarak ticari anlamda özellikle uluslararası lojistik alanında görev yapar. Bu bölüm mezunlarının mezuniyetinden sonra birçok alanda çalışması mümkündür.

Uluslararası Ticaret Bölümü mezunu ne iş yapar?

Uluslararası ticaret mezunlarının dış ticaret, gümrükleme, lojistik ve taşımacılık, havayolları ve sigorta şirketlerinde görev alabilir. Ulusal ve uluslararası işletmelerde, finans kurumlarında pazarlama, finans, muhasebe ve insan kaynakları yönetimi dallarında çalışabilirler.

Dış Ticaret bölümü mezunları ne iş yapar?

Dış Ticaret Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar küçük ve orta ölçekli firmaların dış ticaret departmanlarında, bankalarda, uluslararası lojistik firmalarında ve gümrük müşavirlik firmalarında çalışabilirler.

Dış Ticaret bölümü kaç puanla atanır?

DIŞ TİCARET KPSS TABAN PUANI
Kadro KoduMinPuanMaxPuan
211311188,40189,287
211325787,75692,355
211325984,87686,744
211326589,17690,143

Dış Ticaret Bölümü öğrencileri nerede staj yapabilir?

Öğrencilerimiz firmaların dış ticaret birimlerinde, bankaların hazine ve dış ilişkiler bölümlerinde veya farklı alanlarda (üretim, satış ve hizmet) faaliyette bulunan her tür işletmede staj yapabilirler.