Elektrik tüketim vergisi nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Elektrik tüketim vergisi nasıl hesaplanır?
  2. Elektrik tüketim vergisi ne kadar?
  3. Elektriğin yüzde kaçı vergi?
  4. Elektrik faturasında kaç vergi var?
  5. Elektrik faturasında hangi kalemler var?
  6. Toplam enerji bedeli nedir?

Elektrik tüketim vergisi nasıl hesaplanır?

Elektrik tüketim vergisi hesaplamasında dikkate alınan matrah; iletim, dağıtım, perakende satış hizmet bedeli ile diğer vergi ve fonlar hariç olmak üzere sadece enerji bedeli üzerinden hesaplanır. Perakende satış firması tarafından, tüketilen elektrik enerjisi bedelinin %5'i faturaya yansıtılarak tahsil edilir.

Elektrik tüketim vergisi ne kadar?

Belediye Tüketim Vergisi, elektrik tüketim bedeli yani faturanızda yer alan, “Aktif enerji bedeli” üzerinden oransal olarak hesaplanan, ödenmesi zorunlu bir vergidir. Mesken ve ticarethane aboneleri için BTV oranları farklılaşır. ... Bu vergi, faturanızda ETV (Elektrik tüketim vergisi) kısaltması ile de gösterilebilir.

Elektriğin yüzde kaçı vergi?

Tük. Ver. (Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi): (BTV) 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca uygulanmaktadır. Aktif enerji tüketimi üzerinden hesaplanır. %5: Aşağıda yer alan durumda olmayan tüm abonelerden aktif enerji tüketimi üzerinden %5 oranında BTV alınmaktadır.

Elektrik faturasında kaç vergi var?

Elektrik tüketimi üzerinden enerji fonu, TRT payı, elektrik (belediye) tüketim vergisi ve KDV olmak üzere dört farklı vergi alınmaktadır. Vergi oranları, abone grubuna göre değişebilir. Elektrik vergilerine ne kadar ödediğinizi faturanın alt bölümünde görebilirsiniz.

Elektrik faturasında hangi kalemler var?

Elektrik faturası kalemleri Aktif Enerji Bedeli, Elektrik Dağıtım Bedeli, TRT Payı, Elektrik Tüketim Vergisi, Enerji Fonu ve KDV'dir.

Toplam enerji bedeli nedir?

Toplam enerji bedeli tüketilen elektrik enerjisi miktarı ile elektrik enerjisi birim fiyatının çarpılması ile elde edilen ve elektrik faturalarının temel maliyetini ortaya çıkartan tutardır.