ASELSAN Roketsan Havelsan kimin?

İçindekiler:

  1. ASELSAN Roketsan Havelsan kimin?
  2. Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu Roketsan mıdır?
  3. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nereye bağlı?
  4. Roketsan da kaç kişi çalışıyor?
  5. Aselsan Savunma Sanayi nerede?
  6. Tskgv kimin?
  7. Havelsan nerede kuruldu?
  8. Roketsan hangi sektör?
  9. Roketsan nerelerde var?
  10. Roketsan ne üretiyor?
  11. Aselsan hangi semt de?
  12. Tskgv kurucusu kimdir?

ASELSAN Roketsan Havelsan kimin?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir. ASELSAN hisselerinin t,20'si TSKGV'ye aittir, %,80'lik kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.

Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu Roketsan mıdır?

Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN; başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç makamlarının, haber leşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, ...

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı nereye bağlı?

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yeni vakıflar içinde özel kanunla kurulmuş tek vakıftır....
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı
KonumRemzi Oğuz Arık Mahallesi Paris Caddesi Yazanlar Sokak No:4 06540 Kavaklıdere/Çankaya/ANKARA, Türkiye
6 satır daha

Roketsan da kaç kişi çalışıyor?

ROKETSAN
TipAnonim kuruluş
Gelir₺ 2.527 milyar (2019 itibarıyla)
Sahibi%55,34 (TSKGV) %15,17 (MKEK) %14,90 (ASELSAN) %9,93 (VakıfBank) %4,50 (HAVELSAN) %0,15 (STM) %0,01 (İşbir)
Çalışan sayısı3.000+
Websiteroketsan.com.tr
7 satır daha

Aselsan Savunma Sanayi nerede?

Macunköy Tesisleri 110.000 m2'si kapalı alan olmak üzere toplam 186.000 m2'lik alan üzerine kurulmuştur. Genel Müdürlük, Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri, Savunma Sistem Teknolojileri ve Ulaşım, Güvenlik, Enerji, Otomasyon ve Sağlık Sistemleri Sektör Başkanlıkları, ASELSAN Macunköy tesislerinde bulunmaktadır.

Tskgv kimin?

TSKGV, ulusal ve uluslararası savunma sanayii ve askeri havacılık ihtisas fuarlarını düzenleme yetki ve sorumluluğuna sahip olan ve işveren sıfatıyla bir organizatör şirkete, Fuarın hazırlık ve icra faaliyetlerini yapma işini veren özel hukuk tüzel kişisidir.

Havelsan nerede kuruldu?

1982 HAVELSAN/Kuruluş

Roketsan hangi sektör?

Kara, Hava ve Deniz Silah Sistemlerini kapsayacak şekilde ürün yelpazesini genişleten Roketsan günümüzde ; farklı özelliklerdeki roket, füze, güdümlü mühimmat ve bunların fırlatma sistemleri ile sevk sistemlerini, roket yakıtlarını, arayıcı başlıklarını, güdüm ve kontrol sistemlerini, tapalarını, harp başlıklarını, ...

Roketsan nerelerde var?

Roketsan tesisleri Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunmaktadır.

Roketsan ne üretiyor?

Kara, Hava ve Deniz Silah Sistemlerini kapsayacak şekilde ürün yelpazesini genişleten Roketsan günümüzde ; farklı özelliklerdeki roket, füze, güdümlü mühimmat ve bunların fırlatma sistemleri ile sevk sistemlerini, roket yakıtlarını, arayıcı başlıklarını, güdüm ve kontrol sistemlerini, tapalarını, harp başlıklarını, ...

Aselsan hangi semt de?

Ankara Gölbaşı mevkiinde kurulmuş olan tesiste; kara, hava, deniz, uzay ve insansız platformlar için radar ve elektronik harp sistemlerine yönelik faaliyetler yürüten Radar ve Elektronik Harp Sistemleri Sektör Başkanlığı görev yapmaktadır. Tesis 75.000 m2 kapalı olmak üzere toplam 350.000 m2 alan üzerine kurulmuştur.

Tskgv kurucusu kimdir?

Rafet BOZDOĞAN Yüce milletimizin bağışları ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin savunma sistem ve ürünlerini modern teknolojiye dayalı olarak geliştirmek için kurulan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) faaliyete başladığı 'den bu yana ülkemizin savunma alanındaki gururu olmuştur.