Deliorman nereye bağlı?

İçindekiler:

  1. Deliorman nereye bağlı?
  2. Deliorman Kimdir?
  3. Eski Cuma Türkleri nereden gelmiştir?
  4. Razgrad hangi ülkenin?
  5. Dobruca nereye bağlı?
  6. Eski Cuma nereye bağlı?
  7. Ludogorets Razgrad neresi?

Deliorman nereye bağlı?

Deliorman (Bulgarca: Лудогорие Ludogorie), Aşağı Tuna Ovası'nda yer alan; Rusçuk, Razgrad, Silistre, Şumnu ve Dobriç şehirlerini de kapsayan geniş bir bölgedir. Bu bölge hâlâ Türklerin yoğun olarak oturdukları yerlerden biridir.

Deliorman Kimdir?

Altan Deliorman (25 Haziran 1935, İstanbul - 23 Ağustos 2012, Şişli), Türk tarihçi, yazar ve gazeteci. ... Avrupa Türkleri için Bayrak dergisini yayınlayıp yönetti. 1974'te, Ermeni Komitecileri incelemesiyle Türkiye Millî Kültür Vakfı ödülünü kazandı.

Eski Cuma Türkleri nereden gelmiştir?

Bu Türkler ağırlıklı olarak Avşar boyundan gelmektedirler. Menşeleri,günümü Maraş, Adana, Antep ,Halep, Malatya, Sivas'ın güney ilçeleri, Mersin, Niğde, Kırşehir illerinden iskan edilen Türkmenlerdir.

Razgrad hangi ülkenin?

Razgrad (Bulgarca: Разград), kuzeydoğu Bulgaristan'da, Deliorman olarak bilinen Türk bölgesinde bir şehirdir. Razgrad ilinin idari merkezidir. Tuna Nehri'nin 80 kilometre güneyinde yer alır.

Dobruca nereye bağlı?

Dobruca (Bulgarca: Добруджа trl: Dobruđa, Rumence: Dobrogea), Karadeniz ile Tuna Nehri arasında kalan, Romanya'nın Köstence ve Tulça illeri ile Bulgaristan'ın Dobriç ve Silistre illerini kapsayan yoğun Türkmen nüfusun yaşadığı tarihi bir bölgedir.

Eski Cuma nereye bağlı?

Eski Cuma (Bulgarca: Tърговище, trl: Tǎrgovište), Bulgaristan'ın kuzeydoğusunda, 43.667 nüfuslu bir şehirdir. Preslav Dağı'nın güney yamacına, Vrana Nehri kıyısına kurulmuştur. Razgrad'ın 36 kilometre güneyinde, Şumnu'nun 41 kilometre batısında bulunur. Eski Cuma ilinin merkezi olan şehir, eski bir ticaret merkezidir.

Ludogorets Razgrad neresi?

PFC Ludogorets Razgrad 1945 yılında Bulgaristan'ın Razgrad kentinde kurulmuş futbol kulübü.