Folik Trio nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Folik Trio nasıl kullanılır?
  2. Folik asitin zararları nelerdir?
  3. Folik asit yemekten önce mi sonra mı?
  4. Folik asitin yan etkileri nelerdir?
  5. Folik asit aç karnına mı içilir tok karna mı?

Folik Trio nasıl kullanılır?

Kullanım Şekli: Günde toplam 3 tablet kullanılır.Tabletler sabah, öğle, akşam birer tablet şeklindeveya tek seferde 3 tablet halinde tercihen yemeklerle beraber bir miktar su ile alınabilir.

Folik asitin zararları nelerdir?

Folik asit, her vitaminde olduğu gibi fazla tüketilmesi sebebiyle bazı yan etkilere yol açar. Yüksek dozda folik asit, mide rahatsızlıkları, karın krampı, ishal, bulantı, uyku bozukluğu ve sinirlilik hali gibi yan etkileri gözlenebilmektedir.

Folik asit yemekten önce mi sonra mı?

Yemeklerden önce veya sonra bol su ile içilebilir (14). Ancak her gün aynı saatte almaya özen göstermelisiniz. Dozu unutmanız halinde hatırladığınız an içmelisiniz. İlaç olarak alınan folik asit çeşitleri için aynı gün içinde iki doz alınmaması tasiye edilir.

Folik asitin yan etkileri nelerdir?

Yüksek dozda folik asit, mide rahatsızlıkları, karın krampı, ishal, bulantı, uyku bozukluğu ve sinirlilik hali gibi yan etkileri gözlenebilmektedir. Folik asit eksikliği de yorgunluk, halsizlik ve soluk ten rengi gibi sonuçlara yol açabilir.

Folik asit aç karnına mı içilir tok karna mı?

Folik asit takviyenizi sabah veya akşam saatlerinde almanız tavsiye edilir. Her gün aynı saatte almaya özen göstermelisiniz. Böylelikle, folik asidi almanızı hatırlamanıza ve vücutta daha etkili bir şeklide işlemesine yardımcı olur.