Cihangir meydana Nasıl Gidilir?

İçindekiler:

  1. Cihangir meydana Nasıl Gidilir?
  2. Cihangir semti neresi?
  3. Avcılar Cihangir Mahallesi metrobüse yakın mı?
  4. Cihangir semti ismini nereden almistir?
  5. Sıraselviler Caddesi hangi mahalle?
  6. Avcılar Cihangir Mahallesi Posta Kodu Nedir?
  7. Çağlayan semti ismi nereden gelir?
  8. Sıraselviler nereye bağlı?
  9. 34320 Nerenin Posta Kodu?
  10. Marmarayla Kadıköy sahile nasıl gidilir?

Cihangir meydana Nasıl Gidilir?

Cihangir'e ulaşım için önce Taksim'e gelmeniz gerekiyor. Taksim'den İstiklal Caddesi tarafına doğru, İstiklal caddesine girmeden soldan Sıraselviler caddesine ve sonrasında Sıraselviler'in bitiminden de sola doğru gidildiğinde Cihangir'e semtine ulaşıyorsunuz. Burada karşınıza ilk olarak Firuzağa Camii çıkıyor.

Cihangir semti neresi?

Cihangir, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan mahalle ve semt. Semt olarak kuzey'de Taksim Meydanı tarafından Sıraselviler Caddesi ile Kazancı Yokuşu arasından başlayıp, güneyde dik yokuş ve merdivenlerle Salıpazarı ve Fındıklı'ya inilen tepe yamaçlarına dek uzanır. Kafeleri ve eski binaları ile bilinir.

Avcılar Cihangir Mahallesi metrobüse yakın mı?

Cihangir Mahallesi durak, Avcilar içindeki Cihangir Üniversite Mah. Metrobüs Durağı konumuna en yakındır.

Cihangir semti ismini nereden almistir?

Kanuni Sultan Süleyman'ın oğlu Cihangir'in, bu semte gidip İstanbul'u seyrettiği rivayet ediliyor. Cihangir'in 20'li yaşlarının başında ölmesi nedeniyle bu semte Kanuni Sultan Süleyman'ın emriyle Mimar Sinan'a inşa ettirilen cami, Cihangir Camii adını almış. Ardından semt de Cihangir adıyla anılmaya başlanmış.

Sıraselviler Caddesi hangi mahalle?

Sıraselviler Caddesi 41.033550 enlem ve 28.984175 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Cihangir Mh. ve Beyoğlu ilçesine bağlıdır. Sıraselviler Caddesi haritası Istanbul ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Sıraselviler Caddesi posta kodu 34433.

Avcılar Cihangir Mahallesi Posta Kodu Nedir?

Posta Kodu için belirtilmiş olan değer 34310. Posta kodu, belli bir adrese örneğin Cihangir Mah. adresine göndereceğimiz mektup, kargo, fatura ve bunlar gibi ihtiyacımızı sağlayan rakamdır.

Çağlayan semti ismi nereden gelir?

Çağlayan, Kâğıthane'nin güneyinde yer alan mahalle. ... Osmanlı döneminde Çağlayan Kasrı'nın yer aldığı bahçelik, sulak, çağlayanlarıyla ünlü bu çevre, 1950-60 döneminde önce bir gecekondu semti olarak gelişmiş, adını kurulduğu çevrenin özelliklerinden almıştır.

Sıraselviler nereye bağlı?

Sıraselviler Caddesi 41.033550 enlem ve 28.984175 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Cihangir Mh. ve Beyoğlu ilçesine bağlıdır. Sıraselviler Caddesi haritası Istanbul ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Sıraselviler Caddesi posta kodu 34433.

34320 Nerenin Posta Kodu?

Posta Kodu - 34320 - Gümüşpala - Türkiye Posta Kodu.

Marmarayla Kadıköy sahile nasıl gidilir?

Ayrılıkçeşmesi, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı ve Kazlıçeşme durakları bulunan Marmaray ile Kadıköy'e ulaşım sağlamak için; Ayrılıkçeşmesi durağında indikten sonra, metro bağlantısını kullanarak, bir durak sonra Kadıköy durağında inebilirsiniz. Marmaray durakları arası ulaşım, ortalama 4 dakika sürmektedir.