AC Kollapsı nedir?

İçindekiler:

  1. AC Kollapsı nedir?
  2. Vasküler kollaps ne demek?
  3. Burun Columella nerede?
  4. Columella nedir hayvanlar?
  5. Retaksiyon ne demek?
  6. Retraction hareketi nedir?
  7. Protraksiyon hangi kas yapar?

AC Kollapsı nedir?

Akciğer delinmesine, pnömatoraks veya akciğer kollapsı da denir ve akciğere şiddetli bir travma alındığında ortaya çıkar. Bu travma, kaburga kırılması veya bıçak darbesi şeklinde olabilir. Bu tip yaralanmalar akciğerin etrafında normal olmayan şekilde hava birikmesine sebep olurlar.

Vasküler kollaps ne demek?

Kollaps, çevresel damarların genişleyip burada kanın toplanmasıyla oluşan ağır bir çöküntü tablosu, vücutta bütün kuvvetlerin birdenbire kesilmesi, çökmesidir. Normal tonusun kaybedilmesi sonucu büzüşmesi, küçülmesi, sönmesi veya çökmesi.

Burun Columella nerede?

Burunun en alt kısmında ise “burun delikleri- nostrils” yer almaktadır ve ellipsoid bir yapıları bulunmaktadır. Nostrillerin aralarında burunu ikiye bölen kıkırdak bir yapıya sahip “nasal septum” bulunmaktadır. Burun nostrilleri arasında “columella” yer almaktadır.

Columella nedir hayvanlar?

Hayvanlarda. Üzengi, memelilerdeki üç kulak kemiğinden biridir. Memeli olmayan dört bacaklı hayvanlarda, üzengiye homolog olan kemiğe genellikle columella denir, ancak sürüngenlerde her iki terim de kullanılabilir.

Retaksiyon ne demek?

Birden fazla anlama sahip olan retraksiyon kelimesinin ilk anlamı tıp alanıyla ilgili olup bir organ veya dokunun küçülmesi demektir. Organın geri çekilmesi olarak da tanımlanır. Bir diğer anlamı ise bir şeyin arkası, arka tarafı ve gerisi gibi anlamlara gelmektedir.

Retraction hareketi nedir?

Retraksiyon kelimesi sözlüklerde geri çekme anlamına gelmektedir. Retraksiyon kelimesi çeşitli yerlerde bu haliyle kullanılabilir. Ancak tıp içerisinde, özellikle de dişçilikte, bir doku veya organın hacminde küçülme ya da kısalma gerçekleşmesi anlamında kullanılan bir kelimedir.

Protraksiyon hangi kas yapar?

"Serratus Anterior ya da Pectoralis Minor: Protraksiyon Egzersizleri Sırasında Hangi Kas Daha Ön Plana Çıkmaktadır? " Serratus Anterior (SA) skapulayı toraksa karşı stabilize etmek için kritik bir role sahiptir. Literatür omuz ve boyun rahatsızlıklarını, SA aktivasyonundaki zaafiyete bağlamaktadır.