Dürzü Türkçe anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Dürzü Türkçe anlamı nedir?
  2. Hergele demek nedir?
  3. Hergele kime denir?
  4. Hergele hangi dilde?
  5. Bayağı mı baya mı?
  6. Dürzi kimlere denir?
  7. Alelade yaşamak ne demek?

Dürzü Türkçe anlamı nedir?

Dürzü”, Osmanlı döneminden gelen eski bir ağır küfür olarak Türkçeye yerleşmiş bir ifadedir. Kelime erkekler için genel olarak ahlaki olarak düşüklüğü kasteder; özel olarak da “karısını, kızını, yakınlarını pazarlayan kadın satıcısı” anlamı yüklenir.

Hergele demek nedir?

hergele için 2 adet anlam bulundu. Bineğe veya yük taşımaya alıştırılmamışat veya eşek sürüsü. Terbiyesiz, görgüsüz kimseler için bir sövgü sözü olarak kullanılır.

Hergele kime denir?

Soysuz, terbiyesiz, başıboş ve serseri kimse: Karşımıza kaç kişi çıkacağını bilmiyor muyuz? Haydi bildik, on on beş hergele (Mahmut Yesâri).

Hergele hangi dilde?

Zira “hergele” Farsçada yük taşıtılamayan yaban eşeğini ve eşek sürüsünü ifade ediyor. Bu dilde “Xar” eşek, “gala” da sürü anlamına gelmiş. * Nişanyan'a göre “hergele” aslında “hergeleci” yani “eşek çobanı” tabirinden evrilmiş olabilir.

Bayağı mı baya mı?

BAYAĞI NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre ''bayağı'' olarak yazılmaktadır. Günümüzde genellikle ''baya'' olarak hatalı yazılır. Bu olay kardeşimi bayağı derinden etkilemişe benziyor.

Dürzi kimlere denir?

Dürzîler; (Arapça: درزي veya موحدون دروز İbranice: דרוזי) Orta Doğu kaynaklı Sâbiîlik ve Ezidilik gibi dinlerin etkisiyle, 11. yüzyıl'da İslâmiyet'in Şiîlik mezhebinin İsmâîlîyye kolundan köken alarak ortaya çıkmış olan tektanrılı bir dinî inanç topluluğudur. Bu dine inananlara Dürzî denir (çoğulu Durûz).

Alelade yaşamak ne demek?

Alelade; normal ve sıradan olan durumlar veya olaylar demektir. Sadece normal bir gününüz olduğunda, kalkarken, işe giderken ve eve dönerken, bu sıradan, alelade olarak tanımlanacak bir günün örneğidir. Özel bir yeteneğe, kaliteye veya amaca sahip olmamak, sıradan insanlar, sıradan siyah çay gibi örneklendirilebilir.