Istiridyenin faydası nedir?

İçindekiler:

  1. Istiridyenin faydası nedir?
  2. İstiridye Ne ile Yenir?
  3. İstiridye nerede çıkarılır?
  4. İstiridye nasıl açılır?
  5. İstiridye nasıl yapılır?
  6. Istiridye hangi aylarda yenmez?
  7. Taze istiridye nasıl anlaşılır?
  8. İstiridye kabuğu nasıl temizlenir?
  9. İstiridye mantarı nasıl yapılır?

Istiridyenin faydası nedir?

C vitamini içeren deniz canlılarından biri olan istiridye, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardım eder. Kalsiyum ve A vitaminini de dolgun miktarda içeren istiridye vücut fonksiyonlarının daha sağlıklı çalışmasına yardım eder.

İstiridye Ne ile Yenir?

Avuç içinizle kabuğa bastırıp uç kısmına çok ince olmayan bir bıçak sokarak kabuğunu açın. Açık istiridyeleri yemekten kaçının. İstiridyenin kabuğunu açtıktan sonra bıçak yardımıyla etli kısmını kabuğuna tutunduğu yerden ayırın. Bunun için kapağın diğer yarısını kullanabilir ve istiridyeyi kapağında yiyebilirsiniz.

İstiridye nerede çıkarılır?

Basra Körfezinde Seylan Adaları, Bahreyn Adaları çevresinde ve Kaliforniya sahillerinde inci istiridyeleri avlanır. Hatta özel olarak inci tavlaları kurulur. Bir tek inci için bazen bin kadar inci istiridyesi açılır. Amerika'da istiridyelerin içlerinde inci olup olmadığı röntgen ile yoklanır.

İstiridye nasıl açılır?

İstiridye düz tarafı yukarı bakacak şekilde istiridye bıçağının ucunu menteşe yakınındaki bir açıklığa kıpırdatın. Sadece herhangi bir inç'in yaklaşık 1 / 4'ünü yerleştirin. Daha sonra diğer menteşeyi sökene kadar bıçağı istiridye dudağının etrafında kaydırın.

İstiridye nasıl yapılır?

Geniş ve büyük bir tavayı ısıtın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, doğranmış mantarlar ile birlikte soteleyin. Mantarlar suyunu salıp, tekrar çektikten sonra sarımsakları, tereyağı ve limon suyunu da ekleyip 2 dakika ateşte çevirin. Tuz,karabiber, pul biber ve taze kekiği de ekleyip karıştırın.

Istiridye hangi aylarda yenmez?

Önemli protein kaynağı istiridyede kolesterol hiç yok. Servis yapılırken mutlaka düzine ve katları olmasına dikkat edilir. İngilizce'de içinde 'r' olan harflerin bulunduğu aylarda istiridye yenir. Yani mayıstan eylüle kadar yenmez.

Taze istiridye nasıl anlaşılır?

Eğer gelen asit dalgasıyla hayvan kendini geri çekiyorsa, tabağınızdaki çok taze, yani canlı bir istiridyedir. Tam tersi, herhangi bir kıpırdama yoksa, bu noktada tazeliği bir kez daha sorgulamanız gerekebilir...

İstiridye kabuğu nasıl temizlenir?

Çamaşır suyu, deniz kabuklarındaki her türden kiri, lekeyi ve hayvan dokusunu kesinlikle söküp atacaktır. Ancak bazı deniz kabuğu koleksiyoncuları, çamaşır suyu kullanmanın kabukların rengini yok edebildiğini ve hiç kaybolmayan bir deniz kabuğu kokusuna yol açabildiğini söylüyorlar.

İstiridye mantarı nasıl yapılır?

Tek yapmanız gereken istiridye mantarlarını temizledikten ve ince ince kıydıktan sonra zeytinyağında biraz sotelemek ve rengi dönmeye başladıktan sonra tuz, kekik, pul biber eklemek. Piştikten sonra onu dilerseniz porsiyon olarak dilerseniz ekmek arasına koyarak afiyetle yiyebilirsiniz.