Diş eti çekilirse ne olur?

İçindekiler:

  1. Diş eti çekilirse ne olur?
  2. Diş eti delinmesi neden olur?
  3. Diş eti çekilmesi diş döker mi?
  4. Diş eti Zonklaması nasıl geçer?

Diş eti çekilirse ne olur?

Diş eti çekilmesi sonucunda dişler ve diş eti çizgisi arasında "cepler" veya boşluklar oluşur. Bu boşluklara, hastalığa neden olabilecek bakteriler kolayca birikebilir. Diş eti çekilmesi tedavi edilmediği takdirde, dişleri destekleyen doku ve kemik yapıları ciddi şekilde hasar görebilir ve diş kaybı gerçekleşebilir.

Diş eti delinmesi neden olur?

Diş eti çekilmesi, düzensiz beslenme, beslenmede yapılan bir takım hatalar, vitamin ve mineral eksikliği, dişlere yeterli bakım yaptırmamak diş eti çekilmesine sebep olabilir. Bu nedenle ilk olarak diş eti çekilmesinin neden meydana geldiği ve nelerin diş eti çekilmesine iyi geldiği araştırılmadır.

Diş eti çekilmesi diş döker mi?

Diş eti çekilmesi dişleri çevreleyen dokunun olduğu alandan geriye doğru çekilmesi sonucunda meydana gelmektedir. Diş etinin geriye çekilmesinde eğer tedavi uygulanmazsa ve diş eti dokusu daha savunmasız hale geldiğinde diş kaybının yaşanması olası durumlardandır.

Diş eti Zonklaması nasıl geçer?

Diş eti ağrısı, evde uygulanabilecek basit yöntemler ile geçirilebilmektedir. Düzenli diş fırçalamak, kompres uygulamak ve gargara yapmak bu yöntemler arasında en sık başvurulanlardır. Diş fırçalama sayesinde ağrıya sebep olabilecek kırıntılar hızlı bir şekilde bölgeden uzaklaştırılmaktadır.