E tebligat paralı mı?

İçindekiler:

  1. E tebligat paralı mı?
  2. PTT UETS ücretli mi?
  3. PTT Taahhütlü posta nedir?
  4. Posta yolu ne demek?
  5. Mektubun içine ne konur?
  6. Zarf üstü nasıl doldurulur?

E tebligat paralı mı?

9. UETS Adresi Ücretli mi? UETS adresleri ücretsiz olarak verilecektir. Fakat PTT Elektronik Tebligat Yönetmeliği doğrultusunda UETS üzerinden sunduğu ilave hizmetlerden ücret talep edebilecektir.

PTT UETS ücretli mi?

c) Tüzel kişiler için tabi oldukları sistem bilgileri. (3) Tüzel kişiler, işlem yetkilisi olarak belirledikleri kişilerin kimlik bilgilerini gösteren bilgi ve belgeleri başvuru sırasında PTT'ye bildirir. 9. UETS Adresi Ücretli mi? UETS adresleri ücretsiz olarak verilecektir.

PTT Taahhütlü posta nedir?

Yurtiçi mektup, posta kartı, tebrik ve davetiyeler, basılmış kağıt, görme engellilere özgü yazıların​ postaya verilmesinden itibaren kayda tabi tutularak alıcısına imza karşılığında teslim edilmesini ve kaybı halinde de üst sınırı belirlenmiş tazminat ödenmesini gerektiren özel hizmete "taahhütlü (kayıtlı) özel hizmeti ...

Posta yolu ne demek?

Bazı deyimlerde "can" anlamında kullanılan bir söz. (kayıtları) günlük defterden ana deftere geçirmek. Postalamak, posta ile göndermek. Görevlendirmek, vazifelendirmek.

Mektubun içine ne konur?

Kartpostal, defter, şeker, çikolata, çay, sakız gönderebilirsiniz. Kültürümüzü tanıtmak için Pepee defter etiketi bile gönderdim. Desenli kağıtlar da mektup yazmak için elverişli.

Zarf üstü nasıl doldurulur?

Zarfın üstü nasıl yazılır:

  1. Alıcının adresi zarfın sağ alt kısmına yazılmalıdır.
  2. Gönderenin adı ve adresi zarfın sol üst köşesine yazılmalıdır.
  3. Tam ve açık adres yazılmalıdır.
  4. Büyük harflerle ve okunaklı yazılmalıdır.
  5. Alıcı adresinin posta kodu belirtilmelidir.
  6. Mektup zarfının üzerine imza atılmaz.