Barnabas İncili ne diyor?

İçindekiler:

  1. Barnabas İncili ne diyor?
  2. Barnabas incili neden yasak?
  3. Hıristiyan dünyasında okutulması yasak olan İncil'in ismi nedir?
  4. Tevrat ne ile baslar?

Barnabas İncili ne diyor?

Oysa “Barnabas İncili”nde şu yazıyor: « “Ne kadar bahtsızsın ey insan soyu! Tanrı seni oğlu olarak seçti, sana cenneti verdi; ama sen bedbaht Şeytan'ın eylemiyle Tanrı'nın öfkesine uğradın ve cennetten kovuldun.” » Kur'an, Tanrı'nın “Tanrı çocuk edindi diyenleri uyarmak için” Muhammed'i gönderdiğini belirtir.

Barnabas incili neden yasak?

Muhammed'in geleceğini müjdelediği için müslümanlar tarafından sahih kabul edilen Barnaba İncili, kanonik İnciller ve hıristiyan akîdesiyle çeliştiği gerekçesiyle hıristiyanlar tarafından reddedilmekte, uydurma olduğu, hatta XVI. yüzyılda müslüman olmuş bir hıristiyan tarafından yazıldığı ileri sürülmektedir.

Hıristiyan dünyasında okutulması yasak olan İncil'in ismi nedir?

V. yüzyıla ait ve Papa Gélase tarafından neşredilen genelge Barnaba İncili'nin apokrif olduğunu belirtmekte ve okunması yasak kitaplar arasında zikretmektedir.

Tevrat ne ile baslar?

Kitabın ilk ayeti onu kendinden önceki kayda bağlayan “Ve” sözcüğüyle başlar. 5. Devarim: Birçok dilde kitabın adı, Devarim (Tekrar) 17:18'de geçen ve 'kanunun kopyası' anlamına gelen İbranice mişna hattora ifadesine dayanır. Yunanca Septuagint tercümesinde kitabın adı Deuteronomion'dur.