Çocuklarda bademcik ameliyatı kaç yaşında olur?

İçindekiler:

  1. Çocuklarda bademcik ameliyatı kaç yaşında olur?
  2. Bademcik ameliyatı hangi aylarda yapılır?
  3. 2 yaşında bademcik ameliyatı olur mu?
  4. Bademcik ameliyatı yaptırılmalı mı?
  5. Bademcik ameliyatı yazın mı kışın mı?
  6. Bademcik ameliyatı ne zaman alınmalı?
  7. Bademcik ameliyatından sonra ağrılar ne zaman geçer?

Çocuklarda bademcik ameliyatı kaç yaşında olur?

Çocuklarda bademcik ameliyatları; çocuğun gelişim süreci, bağışıklık sistemi gelişimi, cerrahi müdahalenin yan etkileri ve ameliyat sonrası bakım gibi nedenler düşünülerek genellikle 3 yaşından sonra yapılmaktadır. Ancak bazı durumlarda bademcik ameliyatlarının daha önce yapılması da gerekebilir.

Bademcik ameliyatı hangi aylarda yapılır?

Bademcik ameliyatı yıl içinde her mevsimde yapılabilir.

2 yaşında bademcik ameliyatı olur mu?

Solunumu engelleyen geniz et ve bademcikler yaş sınırı olmaksızın alınmaktadır. Sık tekrarlayan enfeksiyonlar nedeniyle planlanan ameliyatların 4 yaşından sonra yapılması tercih edilir.

Bademcik ameliyatı yaptırılmalı mı?

Bademcikler, insan vücudunun savunma mekanizmaları olarak bilinirler. Tıp dilinde “tonsiller” olarak bilinip solunum yolu vasıtasıyla boğaza ulaşabilecek mikropları engelleme ve tanıma görevini üstlenmektedirler. Bundan dolayı vücuda gerekli olan bademcikler, mecbur kalınmadığı sürece ameliyat edilmemelidirler.

Bademcik ameliyatı yazın mı kışın mı?

Ameliyatın kışın daha fazla yapılması şart değildir. Ancak eski zamanlarda çocuk felci salgınlarının yazın fazla görülmesi nedeniyle böyle bir alışkanlık yerleşmiştir. Bugün kullandığımız kanama kontrolü teknikleriyle hava sıcaklığı kanama riskini arttırmaz.

Bademcik ameliyatı ne zaman alınmalı?

Yani son 1 yılda 7 kez bademcik iltihabı, son 2 yılda her 5 kez bademcik iltihabı, ve son 3 yılda her yıl 3 kez bademcik enfeksiyon atağı geçiriyorsa bademcikler alınmalıdır. Hastada uykuda nefes durması (apne) oluyorsa, apne tehlikeli bir hastalık olduğundan alınmalıdır.

Bademcik ameliyatından sonra ağrılar ne zaman geçer?

Ameliyatı izleyen 4. günden itibaren normal yiyeceklere geçilir ve kısıtlamalar kalkar. Bademciklerin tam olarak alındığı ameliyattan sonra durum biraz daha farklıdır. Bademcik ameliyatı sonrası çocuklarda bir hafta, erişkinlerde ise 10 – 14 gün süreyle boğaz ağrısı olur.