Faizli faizsiz fon nedir?

İçindekiler:

  1. Faizli faizsiz fon nedir?
  2. Tematik fon nedir?
  3. Otomatik katılım fonu nedir?
  4. Başlangıç Fonu Nedir?
  5. Fon sepeti ne demek?
  6. Otomatik BES katkı payı nedir?

Faizli faizsiz fon nedir?

Faizsiz olanları katılım katkı fonu adını alıyor. ... Faizli seçenekte en az p oranında kamu borçlanma araçlarına yatırım yapan devlet katkısı fonları, faizsiz seçenekte de kamu kira sertifikalarına yatırım yapıyor. Aslında devlet tahvili ve kira sertifikaları arasında getiri farkı yok.

Tematik fon nedir?

Tematik fonlar stratejilerinde belli bir yatırım temasını vurgulayan fonlarıdır. Sektör fonları ile karşılaştırıldığında yatırım yaptıkları içerik çok daha kapsamlı ve geniş tanımlanabilmektedir. ... Tematik fonlar, yapısı gereği yüksek getiri potansiyeline sahip olup aynı zamanda görece yüksek risk de içerebilmektedir.

Otomatik katılım fonu nedir?

Sistemde faizli veya faizsiz fon seçenekleri mevcuttur. ... İşvereniniz tarafından maaşınızdan kesilerek emeklilik şirketindeki otomatik katılım hesabınıza aktarılan katkı payları, herhangi bir kesintiye tabi tutulmaksızın emeklilik yatırım fonlarında değerlendirilir. Fonlar uzman portföy yöneticileri tarafından yönetilir.

Başlangıç Fonu Nedir?

Emeklilik şirketi, 2 aylık cayma süresince birikimlerinizin değerlendirilmesi için faizli ve faizsiz olmak üzere 2 adet başlangıç fonu sunar. Faiz içeren ürünlerin sunumuna imkan vermeyen şirketler sadece “faiz içermeyen” başlangıç fonu sunabilir.

Fon sepeti ne demek?

Fon Sepeti, geleneksel yatırım fonlarına kıyasla daha fazla çeşitlilik sağlamak için tasarlanmıştır. ... Bu düzenlemelerin ardından ilk fon sepeti fonu 2007 yılında Yapı Kredi tarafından hayata geçirilmiştir. SPK düzenlemelerine göre bir fon sepeti fon varlıklarının minimum %80'i yatırım fonlarından oluşturulur.

Otomatik BES katkı payı nedir?

Otomatik katılım sistemine dahil olan çalışanların prime esas kazancının veya emeklilik keseneğine esas aylığının % 3'ü katkı payı olarak kesilecektir. Asgari baz oran olarak belirlenen %3, çalışan veya işveren tarafından değiştirilemez.