Kofana balığı nasıl bir balık?

İçindekiler:

  1. Kofana balığı nasıl bir balık?
  2. Kofana balığının kilosu ne kadar?
  3. Kofana balığının kilosu kaç lira?
  4. Lüfer için hangi yem kullanılır?
  5. Kofana neye gelir?

Kofana balığı nasıl bir balık?

Kofana balığı, son yıllarda ülkemizde nadir olarak görülen, soyu tükenme noktasına gelen bir balıktır. Kofana balığı ayrı bir tür olmayıp lüfer balığı büyüğüne verilen isimdir. 35-50 cm büyüklüğünde lüfer balığı kofana olarak adlandırılır.

Kofana balığının kilosu ne kadar?

Türkiye karasularında 10 yıldır nadiren görülen kofana balığı, bu yıl üçüncü kez sürü halinde denizlerde görüldü. Geçen yıl kilogram fiyatı tezgahlarda 2 lira arasında satılan kofana balığı bu yıl bollukla beraber 80 liraya düştü. Kofananın ağırlığı ise 7 kilodan ile 12 kiloya kadar çıktı.

Kofana balığının kilosu kaç lira?

Marmara Denizi'nde en son 10 yıl önce bol olarak görülen kofana balığı balıkçıların ağına takılmaya başladı. 4 kilodan başlayan ağırlığı ile dikkat çeken kofanın kilosu bollaşması ile 300 liradan 70 liraya kadar düştü.

Lüfer için hangi yem kullanılır?

Ustura gibi keskin dişlere sahip olan lüfer, balıkçılar tarafından "dişli" diye de anılır. Hemcinsleri dahil hemen her tür balığa saldırır, parçalar ve yer. Başlıca yemleri zargana, istavrit, kıraça, izmarit, kolyoz ve uskumru vonozları, istrongilos, hamsi, aterina, çamuka ve ilaryadır.

Kofana neye gelir?

Yaşı ilerledikçe predatör olmaya başlayan kefalin ağzında diş bulunmaz. Menüsünde bir çok yiyecek çeşidi olduğu için dikkatli ve işini bilen avcı için yakalaması zevkli bir balıktır. ... Ama klasik olarak kullanılan başlıca yemler kurt, tavuk eti, ekmek ve balık içidir.