Diş eti neden koyulaşır?

İçindekiler:

  1. Diş eti neden koyulaşır?
  2. Diş eti şişmesi ve kızarması nasıl geçer?
  3. Diş eti fırçalanır mı?
  4. Diş eti çekilmesinde diş nasıl fırçalanır?

Diş eti neden koyulaşır?

Vücuttaki melanosit adı verilen özel hücreler melanin üretir. Tütündeki nikotin, melanositlerin normalden daha fazla melanin üretmesine neden olabilir. Diş etleri daha kahverengi veya siyah olabilir. Renkteki değişiklik yamalar halinde görünebilir veya ağızın tamamını etkileyebilir.

Diş eti şişmesi ve kızarması nasıl geçer?

Bir parça pamuğa birkaç damla karanfil yağı damlatıp şişliğin olduğu diş etini 2 dakika kadar ovmak iltihabın yok olmasını sağlar. Bu yöntemi diş etindeki şişlik geçene kadar günde 2 kez uygulayabilirsiniz.

Diş eti fırçalanır mı?

Tedavi etmek için kılcal damarları açmak yani fırça yapmak gerekecektir. Böylece diş etinin damarları iyileşir ve kanama da kendiliğinden durur, Diş etinin fırçalanması, diş eti hastalıklarından korunmanın en etkin çarelerindendir.

Diş eti çekilmesinde diş nasıl fırçalanır?

Diş etinden dişe doğru orta sertlikle veya yumuşak bir diş fırçası ile diş aralarının diş ipiyle temizlenmesi enfeksiyondan uzak tutacaktır. Diş etlerimizin sağlığını devam ettirecek işlemlerden düzenli olarak günde en az iki kere dişlerimiz fırçalanmalı ve her seferinde de ideal süre iki dakika olmalıdır.