Kıkırdak Piercing zararlı mi?

İçindekiler:

  1. Kıkırdak Piercing zararlı mi?
  2. Kıkırdak nereden Delinmeli?
  3. Kıkırdak Piercing acıtır mı?
  4. Kıkırdak Piercing ağrısına ne iyi gelir?
  5. Kıkırdak piercing acısı ne zaman geçer?
  6. Kıkırdak deliği neden şişer?
  7. Kıkırdak acısı ne zaman geçer?
  8. Kıkırdak kemiği kırılır mı?
  9. Kıkırdak deldirme sonrası ne iyi gelir?

Kıkırdak Piercing zararlı mi?

Kulak kıkırdağınızı deldirdiğiniz için bakteriyel bir enfeksiyona yakalanabilirsiniz. Pseudomonas adı verilen bu rahatsızlık kendisini yüksek ateş ve kıkırdak deformasyonu ile gösteriyor. Hatta bu rahatsızlık yüzünden kabakulağa bile yakalanabilirsiniz.

Kıkırdak nereden Delinmeli?

Kıkırdak, burun veya kulak gibi vücudun belirli bölgelerine, sıkılık ve esneklik sağlayan, ciltten daha sert ancak kemiklerden daha yumuşak bir bağ dokusudur. Ayrıca kıkırdakta kan damarı veya sinir ucu bulunmadığından dolayı bu bölgelerde güvenle kıkırdak deldirme işlemi yapılabilmektedir.

Kıkırdak Piercing acıtır mı?

Kıkırdak doğrudan delinmektedir. Bu nedenden dolayı basınç fazla ağrı hisside buna göre şiddetli olmaktadır. Bu kulak deldirme yeri yine kulağın yumuşak kısmı olan kulak lobuna denk geldiği için fazla acı hissedilmez.

Kıkırdak Piercing ağrısına ne iyi gelir?

Kulağınızı deldirdikten sonra antibiyotik ya da ispirto içeren kremler kullanabilirsiniz. Delinen alanların bu sayede enfeksiyon kapma riski de ortadan kalkacaktır. Kremi bir pamuk yardımı ile kulağınıza nazikçe sürmeniz gerekir. Krem uyguladığınızda iyileşme hızını da iki katına çıkarabilirsiniz.

Kıkırdak piercing acısı ne zaman geçer?

İyileşmesi ise her kıkırdak yapıda olduğu gibi en az 6 ay sürüyor.

Kıkırdak deliği neden şişer?

Nedenleri. Birkaç sorun, şişkinliğin kıkırdak deliğinin üzerinde veya çevresinde görünmesine neden olmaktadır ve en yaygın nedeni iltihap ve tahriştir. İltihap ve tahrişte, delik ciltte açık bir yaradır ve oluşturduğu kalıcı delik yara izidir, ayrıca iyileşme süreci aylarca sürmektedir.

Kıkırdak acısı ne zaman geçer?

Kulağın kıkırdak bölgesi doğal yapısından dolayı delme işlemi sonrası iyileşme sürecinde biraz daha dikkat gerektirir. Kulak memesine göre kıkırdak bölgesi daha geç iyileşir ( 3 Ay). Kıkırdak bölgesinde delme işleminde şişme ve kızarıklık çok daha çabuk oluşu ve bu normaldir. Bu 48 saatlik süreçiçerisinde geçeçektir.

Kıkırdak kemiği kırılır mı?

Günlük yaşamda daha sıklıkla kıkırdağın kronik yani uzun süreli sorunları ile karşılaşılmaktadır. Belli bir yaşa kadar kıkırdak üretimi ve kendini yenilemesi yeterli olmaktadır. Fakat 40'lı yaşlardan sonra yıkım ve aşınma miktarı üretimden fazla olduğu için kıkırdakta aşınma ve incelme başlamaktadır.

Kıkırdak deldirme sonrası ne iyi gelir?

İyileşme sürecinin hızlanması için neler yapabilirsiniz.?
  1. Küpelerinizi en az 6 hafta takılı bırakın. ...
  2. 5 ay boyunca ( Kıkırdak bölgesi 12 ay) kısa arkalı küpeler kullanınız . ...
  3. Saç spreyi, şampuan ve sabunla teması oldukça dikkatli şekilde yapın ve bol su ile durulayın.
Daha fazla öğe...