Boyalı araç alınır mı?

İçindekiler:

  1. Boyalı araç alınır mı?
  2. Arabanın komple boyalı olduğu nasıl anlaşılır?
  3. Arabada boyalı ne demek?
  4. Temizlik boyalı araç alınır mı?
  5. Kaportada macun nasıl anlaşılır?
  6. Boya olduğu nasıl anlaşılır?
  7. Tavan altı boya ne demek?
  8. Kapı değişmiş araç alınır mı?
  9. Temizlik boyası ne demek?
  10. Beyaz araba neden komple boyanır?
  11. Bel altı boya neresi oluyor?
  12. Macun nasıl anlaşılır?
  13. Kaput değişimi nasıl anlaşılır?
  14. Boya değişen Nasıl Anlaşılır?
  15. Bel altı neresi?

Boyalı araç alınır mı?

Kaporta Hasarı Olan Boyalı Arabalar Alınır Mı? ... Arabanın bazı parçaları tamamen boyanmış veya lokal olarak boyanmış olabilir. Eğer boyanın sadece ufak kazalardan dolayı uygulandığını biliyorsanız, boyalı araba almanın bir sakıncası yoktur. Zaten piyasa değerinin daha ucuzuna alacağınız için satarken de zarar etmezsiniz.

Arabanın komple boyalı olduğu nasıl anlaşılır?

Aracı dikkatle incelediğimizde;
  1. Boyalı parçalarda renk ve ton uyumsuzluğu olur ya daha parlak ya da daha mat durur.
  2. Boyanırken oluşan boyaya yapışan zerre ve tozlar boyanan zeminde iz bırakır bu izleri gördüğümüzde parçanın boyanmış olduğu görülebilir.Boyanan zeminde nokta gibi görüntüler oluşur.
Daha fazla öğe...

Arabada boyalı ne demek?

Bir arabanın boyalı olması ne anlama gelir? ... Isıl işlem uygulanan bir metalde fiziksel niteliğin bozularak arabanın mukavemetinin düşmesinden dolayı, şasisinde hasar olan bir araba, bu işlem sonrası, fabrikadan çıkan ve hiç kaza geçirmemiş bir arabayla aynı değildir.

Temizlik boyalı araç alınır mı?

Bazı kullanıcılar özellikle komple boyalı veya ağır hasar kayıtlı araçları fiyatının uygunluğu sebebiyle tercih ediyorlar. Eğer şasilerde işlem ve hava hastıklarının sağlam olduğundan eminseniz, araca yapılan boya işlemi de gözünüze güzel göründü ise komple boyalı araç alabilirsiniz.

Kaportada macun nasıl anlaşılır?

Normal Şartlarda aracın sacı ile bu aletin sensörü arasında fark az ise, bu araç boyasıdır. Eğer çok fazla ise aracın sacı ile bu aletin sensörü arasında boya haricinde macun katmanı vardır. Aracın kaportasını tek tek gezerek bu ölçümlere bakılır eğer her tarafta ölçümler düşükse araç MACUNSUZ'dur.

Boya olduğu nasıl anlaşılır?

- Parça uçlarını kontrol edin. Macun ve boya kalıntıları parça uçlarında mutlaka iz bırakır. - Parçaların kenarlarına dokunulduğunda hissedilen pürüzler boyalı olduğunun göstergesidir, orijinal olan parçalarda kenar kısımlar pürüzsüzdür. - Parçaların sökülüp sökülmediğine bakın.

Tavan altı boya ne demek?

Genelde bel altı boya kavramı araçlarda çıta olarak tabir edilen bölümlerin altındaki boyalı alanlar anlamında kullanılır. Ancak bel altı boya demek; tavan haricindeki tüm parçaların boyalı olabilmesi anlamına gelmektedir.

Kapı değişmiş araç alınır mı?

Sadece kapı değişimiyse önemsiz. Yandan çıkar gelir vurur, park manevrası yaparken gelip vururlar, hatta vurma değil derin sürtmelere bile kapı değişen servisler olabiliyor. O taraftan sert bir darbe alıp kapı dışında yerlere zarar vermediyse, alınır.

Temizlik boyası ne demek?

Genelde anlatılmak istenen araçların yere yakın kısımlarında sürtmelerden, taş atmasından oluşan kötü görünümün giderilmesi için boyanmasıdır. Buralarda çizik, çürük, ezilme gibi farklı sorunlar olabilir. Tabi bu olması gerekendir. Bazen aracın tamamını boyatıp, araca temizlik boyası attırdım diyenlerde olabilmektedir.

Beyaz araba neden komple boyanır?

Araçların komple boyalı olmasının iki sebebi olabilir. Bunlardan biri kaza yapması sebebi ile diğeri ise belli yaştaki araçlarda oluşacak boya yanması ve boya dökülmelerinden dolayı temizlik için yapılan boyadır. Kaza yapan araçlarda eğer araç komple boyalı ise mutlaka tavan kısmından da darbe almıştır.

Bel altı boya neresi oluyor?

Bel altı boya, aracın tavanında boya olmadığını ifade eder. Buradan bakıldığında bel altı boyalı aracın takla atmadığı söylenebilir. Araçların en ağır hasarlı kabul edildiği kaza türü, takla atma durumudur.

Macun nasıl anlaşılır?

Normal Şartlarda aracın sacı ile bu aletin sensörü arasında fark az ise, bu araç boyasıdır. Eğer çok fazla ise aracın sacı ile bu aletin sensörü arasında boya haricinde macun katmanı vardır. Aracın kaportasını tek tek gezerek bu ölçümlere bakılır eğer her tarafta ölçümler düşükse araç MACUNSUZ'dur.

Kaput değişimi nasıl anlaşılır?

Yedek parça olarak fabrikadan gelen yeni parçalar genelde siyah halde gelir, bazı boyacı ustaları parçanın içini de boyarlar. Örnek olarak; sağ ön çamurluğu kontrol ettiğinizde motor kaputu açılıp iç tarafında siyah kalmış alanlar görüyorsak ve gözle çok rahat görülüyorsa o bölge değişmiştir.

Boya değişen Nasıl Anlaşılır?

Değişen parçalarda boya kalınlığı farklı olabilir. Değişen parça tekrar boyandığı için zamanla verniklerde kalkma veya boya akıntıları, boya tozları mevcut olur. bunlar sizin de gözle çok rahat anlayabileceğiniz şekilde belirgindir. Bu durumlarda o parçanın orijinalliğinden bahsedemezsiniz.

Bel altı neresi?

Bel altı demek, kapı kollarından itibaren aracın altına kadar olan bölüm demektir. 'Bel altı temizlik boyası vardır' deniyorsa bilin ki o araç ya kaldırıma çıkıp alt takımları dağıtmıştır, ya da yol babasına falan çarpmıştır.