Aykü nasıl test edilir?

İçindekiler:

  1. Aykü nasıl test edilir?
  2. Kaç IQ üstün zeka?
  3. Aykü testini kim yapar?
  4. Zeka testleri kaç yaşında yapılır?

Aykü nasıl test edilir?

IQ= ( zeka yaşı/gerçek yaş ) x 100 olarak hesaplanmaya başlandı. Yani, zeka yaşı, gerçek yaşa bölünüyor ve 100 ile çarpılması ile ortaya çıkıyor. Formülden de görüldüğü gibi, gerçek yaş ve zeka yaşı aynı ise, IQ'su 100 olarak çıkacaktır.

Kaç IQ üstün zeka?

Test sonucunda elde edilen 0-24 puan aralığı zihinsel engeli, 25-44 puan aralığı öğretilebilir zihin engelini, 45-75 puan aralığı eğitilebilir zihinsel engeli, 76-89 puan aralığı alt sınır zekayı, 90-110 puan aralığı normal zekayı, 111-129 puan aralığı parlak zekayı, 130-160 puan aralığı üstün zekayı, 160 ve üstü puan ...

Aykü testini kim yapar?

Eğitim için gerekli olan IQ testi, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı olarak çalışan resmi bir kurum olan Rehberlik Araştırma Merkezlerinde uzmanlar tarafından yapılabilir. Çocuk ile ilgili oluşturulan rapor ilgili kurumlara gönderilerek işleme konur.

Zeka testleri kaç yaşında yapılır?

Kaç yaşından itibaren zekâ testi test yaptırmak doğrudur? 2 yaş itibari ile zekâ testi yaptırılabilir. 2 yaş itibari ile yapılması uygun görülen zekâ testleri uygulamalarının, çocuğun dikkat ve uyum sürecine bağlı olarak 3 yaş 6 ay itibari ile daha verimli olacağı düşünülmektedir.