Karından yağ nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Karından yağ nasıl alınır?
  2. Liposakşın ameliyatı nasıl yapılır?
  3. Yağ aldırma ameliyatı tehlikeli mı?
  4. Yağlar Nasıl Alınır?
  5. Liposuction ameliyatı sonrası neler yapılmalı?

Karından yağ nasıl alınır?

Karın yağı nasıl alınır? Cerrahi olarak karın yağı aldırmak için en çok tercih edilen yöntem Liposuction yöntemidir. Liposuction uygulamasında, minik kesilerden hortumlar sokularak deri altında biriken yağlar dışarı çekilir. Liposakşın yöntemi genel anestezi altında yapıldığı için hasta acı hissetmez.

Liposakşın ameliyatı nasıl yapılır?

Vakum cihazının çalıştırılır, kanüller yağ birikim bölgelerinde uygun derinlikte hareket ettirilerek fazla yağların uzaklaştırılması işlemi başlar. Vakum aracılığı ile yağların emilmesi işlemi arzu edilen vücut konturu ve bunun yanında düzgün bir cilt yüzeyi sağlanıncaya kadar devam eder .

Yağ aldırma ameliyatı tehlikeli mı?

Geleneksel liposuction ile tek seansta 8-10 kg'a kadar bir miktar yağı alabilirsiniz. Ancak bu kadar yüksek miktarda yağ, bazı hastaların vücut dengesini bozabilir. Göbekten yağ aldırma işlemi bu yüzden deri hasarına neden olabilir.

Yağlar Nasıl Alınır?

Parçalanan ve eriyen yağlar ince kanüller ya da enjektör aracılığıyla vakumlama yöntemi ile alınır. Ameliyat izlerinin görünmemesi için vücut kıvrım yerleri ile iç çamaşırı altında kalacak bölgelere operasyon uygulanır. Lazer destekli liposuction yöntemlerinde ise inatçı yağlar lazer ışınıyla eritilir.

Liposuction ameliyatı sonrası neler yapılmalı?

Yani başka bölgelerinizde yağlanma olacaktır. Ameliyattan sonra kazandığınız yeni vücut şeklini korumak için, şeker-tatlı ve hamur işinden uzak; protein, meyve ve sebze, tahıl ve daha az yağ içeren bir diyet ile yaşamınızı şekillendirmeniz önerilir. Ayrıca egzersizlerin düzenli olarak yapılması gerekir.