Vatandaş Bilgi Sistemi nedir?

İçindekiler:

  1. Vatandaş Bilgi Sistemi nedir?
  2. E vatandaş nedir?
  3. Vatandaş Bilgi Sistemi kapsamında hangi işlemler yapılır?
  4. Uyap Vatandaş hangi işlemler yapılır?
  5. e-Devlet uygulamaları nelerdir?
  6. UYAP üzerinden hangi bilgilere ulaşılır?
  7. UYAP Vatandaş girebilir mi?
  8. UYAP nasıl giriş yapılır?

Vatandaş Bilgi Sistemi nedir?

UYAP e-Vatandaş Bilgi Sistemi; vatandaşa kaliteli, güvenli, etkin hizmetlerin elektronik ortamda ve bürokratik engellere takılmadan kolayca sunulmasını, vatandaşın, adli mekanizmalara internet üzerinden erişmesini ve dosyası hakkındaki kapak bilgilerini öğrenmesini sağlamaktadır.

E vatandaş nedir?

DİJİTAL VATANDAŞLIK NEDİR * E devlet uygulamalarını kullanabilen, * Dijital alışveriş yapabilen, * Dijital ortamda üretim yapabilen, * Dijital ortamdan eğitim alabilen ve bu davranışları yaparken etik kurallarına uyan hak ve sorumluluklarının bilincinde olan kişidir.

Vatandaş Bilgi Sistemi kapsamında hangi işlemler yapılır?

  • Açacakları dava ve değişik iş davaları için ödeyecekleri harç bedellerini hesaplayabilmekte,
  • Yargı birimlerinin telefon ve faks bilgilerine ulaşabilmekte,
  • Duruşma bilgilerini takip edebilmekte,
  • Mahkeme dosyalarındaki gelişmelerden en kısa zamanda haberdar olabilmekte,
Daha fazla öğe...

Uyap Vatandaş hangi işlemler yapılır?

UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.

e-Devlet uygulamaları nelerdir?

E-Devlet Kapısı'nın amacı kamu hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır....
  • Üniversite Kaydı
  • IMEI Kaydı
  • Askerlik Durum Belgesi Sorgulama.
  • Emeklilik Bilgileri.

UYAP üzerinden hangi bilgilere ulaşılır?

Bu çerçevede UYAP ile entegrasyon sağlanan Adli Sicil Bilgi Sistemi'nden sabıka kayıtları, MERNİS'ten nüfus kayıtları ve Adres Kayıt Sistemi'nden adres kayıtları, POLNET'ten ehliyet kayıtları, Merkez Bankasından döviz kurları, TAKBİS'ten tapu ve kadastro kayıtları yargı birimlerince otomatik olarak anında ...

UYAP Vatandaş girebilir mi?

Vatandaşlar sadece Vatandaşlar için olan bölümlere girebilir, Müdürlüğümüzce yetki verilmiş olan şirketler; kurum portala, avukatlar; avukat portala, bilirkişiler; bilirkişi portalına giriş yapabilirler.

UYAP nasıl giriş yapılır?

Vatandaş Bilişim Sistemi'ne e-Devlet Kapısını kullanarak e-Devlet şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. e-Devlet şifreniz ile doğrulama yapıldıktan sonra sistemimize yönlendirileceksiniz.