Almanya yeşil pasaportla alıyor mu?

İçindekiler:

  1. Almanya yeşil pasaportla alıyor mu?
  2. Irlandaya yeşil pasaportla gidilir mi?
  3. Yeşil pasaport hangi ülkelere giremez?
  4. Yeşil pasaportla yurtdışında kaç ay kalınır?
  5. Emekli olunca yeşil pasaportu değiştirmek gerekli mi?
  6. Yeşil pasaportla yurt dışına nasıl çıkılır?
  7. Hangi memur yeşil pasaport alabilir?

Almanya yeşil pasaportla alıyor mu?

vizesiz girişler: 6 aylık dilim içinde 90 günü geçmeyen ziyaretler için T.C. Hizmet/Hususi Pasaport sahipleri (yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri), mesleki faaliyette bulunmama koşuluyla vizesiz seyahat edebilirler.

Irlandaya yeşil pasaportla gidilir mi?

İrlanda Konsolosluğu İrlanda'ya seyahat edecek olan Umuma Mahsus (Bordo) pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu, Diplomatik (Siyah) Pasaport ve Hususi (Yeşil) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İrlanda Konsolosluğu'na vize müracaatında bulunmakla mükelleftirler.

Yeşil pasaport hangi ülkelere giremez?

A.B.D, Afganistan, Avusturalya, Botswana, Burma, Çad, Dominik Cum., Ekvator Ginesi, El Salvador, Ermenistan, Etiyopya, Fildişi Sahilleri, Gabon, Gana, Gine, Gine Bissau, Haiti, Hindistan, İngiltere, Irak, İrlanda, Kamboçya, Kamerun, Kanada, Kongo, Kuze Kore, Meksika, Nijerya, Orta Afrika Cum., Özbekistan, Somali, Sudan ...

Yeşil pasaportla yurtdışında kaç ay kalınır?

Yeşil pasaportunuz ile vizesiz seyahat hakkınızı 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla yalnızca turistik girişlerde kullanabiliyorsunuz. Bu duruma yeşil pasaport 6 ay kuralı deniyor, yani 6 ay içerisinde en fazla 3 ay kesintisiz olarak kalabiliyorsunuz.

Emekli olunca yeşil pasaportu değiştirmek gerekli mi?

– Kadro derecesi 1.,2. veya 3. derece iken emekliğe ayrılan veya görevden çekilen memur ve diğer kamu çalışanlarına, Yukarıda bahsi geçenler emekli olduktan sonra da yeşil pasaport ayrıcalıklarını korurlar. Aynı şekilde görevlerinden kurum tarafından çekirlerse de yeşil pasaport haklarını korurlar.

Yeşil pasaportla yurt dışına nasıl çıkılır?

Yeşil ve gri pasaportlu vatandaşlar, bağlı bulundukları kurumdan görev ya da yurt dışına çıkış izin yazısı almalarının ardından seyahat edebilirken, eş ve çocukları pasaportun hak sahibinin bağlı bulunduğu kurumdan "Adı geçen şahsın yurt dışına çıkmasında herhangi bir mani kurumumuzca yoktur veya sakınca ...

Hangi memur yeşil pasaport alabilir?

1. senesinin sonunda kişi 1 kıdem ilerler ve 9 derece 2 kıdem, yani 9/2 olur. Derece ise, sicilinde bir olumsuzluk olmaması halinde 3 yılda bir ilerler. Bu hesaba göre 1., 2. ve 3. dereceden kadrolu memurlar yeşil pasaport almaya hak kazanır.