Burun çatlağı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Burun çatlağı nasıl geçer?
  2. Burnum kırıldı ne yapmalıyım?
  3. Burun kemiği şişmesi nasıl iner?
  4. Burun damar çatlaması kendiliğinden geçer mi?

Burun çatlağı nasıl geçer?

Nasal travma sonrasında erken dönemde kırık burun müdahalesi genellikle elle yapılır. Burun redüksiyonu denilen bu müdahalede kemikler yerine iade edilmeye çalışılır. Burun içi tampon ve alçı ile işlem sonlandırılır. Amaç minimum şekil ve fonksiyon bozukluğu ile hastanın iyileşmesini sağlamaktır.

Burnum kırıldı ne yapmalıyım?

Burun kırılması durumunda ilk yapılması gereken şey mümkünse hemen bölgeye buzla soğuk kompres uygulamak ve olabildiğince çabuk bir şekilde Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurmaktır. Kırık olan burnu kendiniz düzeltmeyi denemeyin. Çünkü ciddi sonuçlar doğurabilir.

Burun kemiği şişmesi nasıl iner?

Burun eti şişmesi tuzlu su sayesinde tedavi edilebilir. Tıpkı elma sirkesi gibi tuzlu su da burun içindeki bakterileri yok eder. Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımla her gün burnunuzu düzenli olarak temizleyin.

Burun damar çatlaması kendiliğinden geçer mi?

Burun ameliyatlarından sonra burunda kılcal damar çatlaması olabilir. Yüzdeki kılcal damar çatlamaları, kılcal damarların genişlemesi sonucu oluşur. Bu sebeple kılcal damar genişlemelerini yok etmek tedaviyi sağlar. Yüzdeki kılcal damar çatlaması tedavisi yapılmazsa kılcal damar genişlemeleri kendiliğinden geçmez.