Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı Nedir?

İçindekiler:

  1. Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı Nedir?
  2. Diş Hekimliği Uzmanlık eğitimi kaç yıl?
  3. DUS sınavı ne işe yarar?
  4. DUS sınavı kaç üzerinden?
  5. 2020 DUS kaç kişi girdi?
  6. Diş Hekimliğinde uzmanlık Şart mı?
  7. DUS sınavı tam puan kaç?
  8. DUS ne zaman 2021?
  9. DUS kaç yıl geçerli?

Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı Nedir?

DUS (Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitim Sınavı), ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yılda bir kere düzenlenen ve Diş Hekimliği Fakültelerinden mezun ya da eğitimlerine devam eden kişilerin uzmanlık eğitimi almak istediklerinde girmeleri zorunlu olan 120 soruluk bir sınavdır.

Diş Hekimliği Uzmanlık eğitimi kaç yıl?

Tablodan da anlaşılacağı üzere Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi ve Ortodonti uzmanlık alanının eğitim süresi dört yıllıkken diğer uzmanlık alanları için bu süre üç yıl olarak belirlenmiştir.

DUS sınavı ne işe yarar?

DUS Sınavı Diş Hekimi olup ağağıdaki alanlarda uzmanlık statüsü elde etmek isteyen kişilerin girdiği bir sınavdır. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, ... Restoratif Diş Tedavisi alanlarında uzmanlık eğitimi almak için adaylar DUS Sınavına girerler.

DUS sınavı kaç üzerinden?

DUS Sınav Konuları Nelerdir ve Kaç Soru Sorulacak Sınavda 100 Temel Bilimler 100 de Klinik Bilimler olma üzere toplam 200 soru sorulacak.

2020 DUS kaç kişi girdi?

ÖSYM tarafından bu sene ilk kez 22 Nisan'da yapılacak Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (DUS) 2 bin 80 aday başvurdu.

Diş Hekimliğinde uzmanlık Şart mı?

Diş hekimliğinde cerrahi ve ortodonti asıl uzmanlık olarak kabul ediliyor. Onun dışındakiler uzmanlık kabul edilmiyor. ... Örneğin bir çocuğun diş tedavisi sırasında diş hekiminin onun psikolojisinden anlaması ve rahatlatması gerekir.

DUS sınavı tam puan kaç?

Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) puanı 45 (Yerleştirmede esas alınacak Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45) veya daha yüksek olan adaylar tercih yapabilir. Yani baraj puanı 45'tir. Puanı 45'den düşük olanlar yerleştirme işlemine dâhil edilmez.

DUS ne zaman 2021?

2021- Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2021-DUS) ve 2021-Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2021-STS Diş Hekimliği), 03 Ekim 2021 tarihinde uygulanacaktır.

DUS kaç yıl geçerli?

Yabancı dil sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren beş yıl süre ile geçerlidir. Beş yıllık sürenin sona erdiği tarihin hesabında mesleki bilgi sınavına başvuru tarihi dikkate alınır.