Selçuk Üniversitesi Diploma ne zaman verilir?

İçindekiler:

  1. Selçuk Üniversitesi Diploma ne zaman verilir?
  2. Mezun olmak için kaç kredi gerekiyor Selçuk Üniversitesi?
  3. Selçuk Üniversitesi diplomamı nasıl alabilirim?
  4. Selçuk Üniversitesi diploması hangi ülkelerde geçerli?
  5. Lise diplomasına mühür vurulur mu?
  6. Diploma Eki ne demek?
  7. Selçuk Üniversitesi Bütünleme sınavına kimler girebilir?
  8. Selçuk Üniversitesi yatay geçiş ne zaman?
  9. Mavi diploma ile diploma eki aynı mı?
  10. Lise diplomada mühür nereye vurulur?
  11. Öğrenim belgesine mühür vurulur mu?
  12. Diploma Supplement ne ise yarar?
  13. Üniversiteden mezun olmak için kaç kredi gerekir?
  14. Konya Üniversitesi geçme notu kaç?
  15. Tek ders sınavı Ne Zaman Selçuk Üniversitesi?
  16. Selçuk Üniversitesi şartlı geçme nedir?

Selçuk Üniversitesi Diploma ne zaman verilir?

-Diplomalar bizzat öğrencilerin kendilerine veya noter vekaleti olanlara teslim edilecektir. -Diplomalar Mesai Saatlerinde verilebilecektir. (Cumartesi ve Pazar günleri diploma verilmemektedir.) -Diploma verme süreleri aylık olarak yapılmaktadır.

Mezun olmak için kaç kredi gerekiyor Selçuk Üniversitesi?

Öğrenci isterse, minimum AKTS kredisini aldıktan sonra, ders alma şartlarını sağlamak üzere faydalı gördüğü dersleri ekstra AKTS kredisi olarak alabilir. Öğrenciler mezun olabilmek için 164 AKTS' si zorunlu, 76 AKTS' si seçmeli olmak üzere toplamda 240 AKTS ders almak zorundadır.

Selçuk Üniversitesi diplomamı nasıl alabilirim?

Eğer sistemde öğrenci mezun görülüyorsa, bu öğrenci Geçici Mezuniyet Belgesini ilgili okulun Öğrenci İşleri Biriminden alabilmektedir. Öğrenci İşleri Birimine müracaat edilerek, istenen belgeler ve yapılması gereken işlemler gerçekleştirilir.

Selçuk Üniversitesi diploması hangi ülkelerde geçerli?

Selçuk Üniversitesi yurt dışında Polonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Portekiz Macaristandaki üniversiteler ile anlaşması bulunuyor.

Lise diplomasına mühür vurulur mu?

Madde 35 — Lise'den mezun olanlara, bitirdikleri alan türüne göre diploma verilir. ... e) Diplomalar, mezuniyet tarihinden sonra en kısa sürede düzenlenir ve soğuk damga ile mühürlenir. Soğuk damga, diplomaların sağ üst kısmına yapılır. f) Diplomalar harca tâbidir.

Diploma Eki ne demek?

Diploma Eki (Diploma Supplement: DS), uluslararası saydamlığı pekiştirmeyi hedefleyen ve elde edilmiş yeti ve becerilerin ve de bunların ifade edildiği diploma, derece, sertifika gibi belgelerin, akademik ve meslekî tanınmasını sağlamaya yönelik, bir yüksek ögretim diplomasına ek olarak verilen belgedir.

Selçuk Üniversitesi Bütünleme sınavına kimler girebilir?

c) Bütünleme sınavı: Bütünleme sınavına, final sınavına girme hakkına sahip olup da sınava girmeyen veya girdiği halde yeterli başarıyı sağlayamayan, anasanat dalı derslerinde CC ve daha düşük, diğer derslerde ise DC ve daha düşük not alan öğrenciler girebilir.

Selçuk Üniversitesi yatay geçiş ne zaman?

NOT : Yükseköğretim kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek Madde 1 uyarınca yapılacak yatay geçiş (taban puan, yerleşme puanlarına göre) müracaatların 01 - 15 Ağustos 2020 tarihine kadar ...

Mavi diploma ile diploma eki aynı mı?

Mavi Diploma: Avrupa Birliği`nin ilgili 'Eğitim Komisyonu Kararları' doğrultusunda da onayı gerçekleşmiş, uluslararası dilde (İngilizce) yazılmış belgesi olarak kabul ediliyor. Türkiye'de diploma eki olarak da tanımlanan mavi diploma, yurtdışında “diploma supplement“olarak geçer.

Lise diplomada mühür nereye vurulur?

e) Diplomalar, mezuniyet tarihinden sonra en kısa sürede düzenlenir ve soğuk damga ile mühürlenir. Soğuk damga, diplomaların sağ üst kısmına yapılır.

Öğrenim belgesine mühür vurulur mu?

(2) e- Okul bilgi yönetim sisteminden alınan öğrenim belgelerine, okulllarca tutulması gereken belge defterlerinden sayı verilerek ıslak imza veya e-imza ile imzalanıp, resmi mühür ile onay işlemi yapılacaktır.

Diploma Supplement ne ise yarar?

Diploma Eki (Diploma Supplement: DS), uluslararası saydamlığı pekiştirmeyi hedefleyen ve elde edilmiş yeti ve becerilerin ve de bunların ifade edildiği diploma, derece, sertifika gibi belgelerin, akademik ve meslekî tanınmasını sağlamaya yönelik, bir yüksek ögretim diplomasına ek olarak verilen belgedir.

Üniversiteden mezun olmak için kaç kredi gerekir?

Herhangi bir dönemde öğrenci 30'un altında AKTS tamamlamışsa mezun olamaz. Genel olaraksa mezuniyet için ön lisansta toplam 120 AKTS, lisansta 240 AKTS, tezsiz yüksek lisansta 60 AKTS, tezli yüksek lisansta 120 AKTS ve doktorada 240 AKTS başarılması gereklidir.

Konya Üniversitesi geçme notu kaç?

Öğrencinin bir dersten başarılı olabilmesi için genel sınav/bütünleme sınavından 100 tam puan üzerinden önlisans programlarında en az 30 puan ve lisans programlarında en az 35 puan alması gerekir. Bu puanı alamayan öğrencinin başarı notu FF'dir.

Tek ders sınavı Ne Zaman Selçuk Üniversitesi?

4. Ortak zorunlu dersler haricindeki derslerin tek ders sınavları 28 Temmuz 2021 tarihinde yapılacaktır. Yazılı sınav ve ödevler uzaktanegitim.selcuk.edu.tr, çevrimiçi sınavlar uzaktansinav.selcuk.edu.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

Selçuk Üniversitesi şartlı geçme nedir?

DC, DD notlarından birini alan öğrencinin bu derslerden başarılı sayılabilmesi için dönem/yıl ağırlıklı not ortalamasının 2.00 olması gerekir. Aksi takdirde bu dersleri tekrar ederler. (2) Şartlı geçer (DC, DD) notlar ile ilgili değerlendirme bütünleme sınavları sonrasında yapılır.