Yüksek tansiyon hangi hastalıklara yol açar?

İçindekiler:

  1. Yüksek tansiyon hangi hastalıklara yol açar?
  2. Yüksek tansiyon sebebi nedir?
  3. Tansiyon kac olursa olum olur?
  4. Tansiyon cok Yukselince ne olur?

Yüksek tansiyon hangi hastalıklara yol açar?

Hipertansiyonun vücuda verdiği başlıca zararları şunlardır: Kalp yetmezliği, kalp büyümesi, kalbi besleyen damarlarda daralma (koroner arter darlığı), kalbi besleyen damarlarda tıkanma (kalp krizi) Beyin kanaması, felç, beyin damarlarında daralma ve tıkanma. Böbrek yetmezliği, böbrek fonksiyonlarında bozulma.

Yüksek tansiyon sebebi nedir?

Aşırı tuz tüketimi: Yüksek tansiyona yol açan nedenlerden biridir. Hareketsiz yaşam: Hareketsizlik yüksek tansiyon görülme olasılığını artırır. Alkol tüketimi: Sık ve fazla alkol kullananlarda yüksek tansiyon görülme sıklığı artar. Stres: Yüksek tansiyonun ortaya çıkmasını kolaylaştırabilir.

Tansiyon kac olursa olum olur?

Yüksek tansiyonun belirti vermeden vücuda zarar verdiğini belirten , tedavi edilmediği takdirde öldürücü olabiliyor. Tedavide hedef ölçümleri 140/90'ın altına çekmek. Kronik böbrek ve şeker hastalarında ise 130/80'in altı hedefleniyor.

Tansiyon cok Yukselince ne olur?

Ani bir tansiyon yükselmesi ile oluşan belirtiler; şiddetli baş ağrısı, denge bozukluğu ve baş dönmesidir. Bu belirtilerin yanı sıra göğüs kafesinde hissedilen sıkışma, çarpıntı, kalpte hissedilen ağrı ve kalp atış hızında yükselme görülebilmektedir.