iPhone'ların işletim sistemi nedir?

İçindekiler:

  1. iPhone'ların işletim sistemi nedir?
  2. iOS işletim sistemi nasıl?
  3. iOS sürümüne nereden bakılır?
  4. Telefonun sürümüne nereden bakılır?
  5. iOS ve Android arasındaki fark nedir?
  6. Swift hangi dile yakın?
  7. Swift dili ne işe yarar?

iPhone'ların işletim sistemi nedir?

Apple Inc. iOS (eski adıyla iPhone/iPad OS) Apple'ın başlangıçta iPhone için geliştirdiği ancak daha sonra iPod touch ve iPad'de de kullanılan mobil işletim sistemidir. 2007-2010 yılları arasında "iPhone OS" isminde idi.

iOS işletim sistemi nasıl?

iOS teknoloji yaşantısında popülerliğini sürdüren,(bir diğer adıyla iPhone OS) Apple'ın, iPhone için geliştirdiği ve daha sonra iPod Touch ve iPad'de de kullanılan mobil işletim sistemidir. ... Bir çok avantajı beraberinde getiren bu İOS kapalı bir sistem olduğundan dış saldırılara daha karşı daha güvenlidir.

iOS sürümüne nereden bakılır?

Ana menü görününceye kadar Menü düğmesine birkaç kez basın. Ekranı kaydırın ve Ayarlar > Hakkında'yı seçin. Aygıtınızdaki yazılım sürümü bu ekranda görünür. iPod nano (3. veya 4. nesil) ve iPod classic'te yazılım sürümünü görmek için Hakkında ekranında ortadaki düğmeye iki kez basın.

Telefonun sürümüne nereden bakılır?

Android sürümünüzü kontrol etme ve güncelleme
  1. Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Alt taraflarda Sistem Gelişmiş Sistem güncellemesi'ne dokunun.
  3. "Android sürümü" ve "Güvenlik yaması düzeyi" bilgilerinizi görün.

iOS ve Android arasındaki fark nedir?

Bilindiği gibi Android işletim sistemi Google tarafından, iOS ise Apple tarafından geliştiriliyor. Ancak Android ve Apple arasındaki fark bununla sınırlı kalmıyor. Android, Linux tabanlı ve açık kaynak kodlu bir işletim sistemi sayılırken iOS ise tamamen kapalı olarak işliyor.

Swift hangi dile yakın?

Swift Objective-C, Rust, Haskell, Ruby, Python, C#, CLU gibi birçok programlama dilinden esinlenilerek yazılmıştır.

Swift dili ne işe yarar?

Swift, Apple'ın 2 Haziran 2014 tarihinde tanıttığı, Apple platformlarında yazılım geliştirmeyi sağlayan, açık kaynak kodlu bir yazılım dilidir. WWDC2014'de Craig Federighi Swift'i tanıtırken. Swift, gerçekten çok hızlı, çok güçlü ve oldukça anlaşılır bir yazılım dilidir.