Izmir Aliağa rafineri kimin?

İçindekiler:

  1. Izmir Aliağa rafineri kimin?
  2. Ülkemizdeki petrol rafinerileri nelerdir?
  3. Socar izmir kimin?
  4. Türkiye'de petrol nerede var?
  5. Rafineri ürünleri nelerdir?
  6. SOCAR Ceo'su Kim?

Izmir Aliağa rafineri kimin?

STAR Rafineri, Türkiye'nin İzmir ilinin Aliağa ilçesinde yer alan bir petrol rafinerisidir. Temeli 2011'de atılan tesis, Azerbaycan merkezli SOCAR'ın Türkiye iştiraki SOCAR Turkey Enerji A.Ş. tarafından 6,3 milyar dolar yatırımla hayata geçirildi.

Ülkemizdeki petrol rafinerileri nelerdir?

Türkiye'de de pek çok petrol rafinerisi bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla; ATAŞ, batman rafinerisi, star rafineri, Tüpraş İzmir rafinerisi, Tüpraş İzmit rafinerisi, Tüpraş Kırıkkale rafinerisi olarak sayılabilir.

Socar izmir kimin?

Dünyanın en köklü petrol ve doğalgaz şirketlerinden biri olan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın Türkiye'deki iştiraki SOCAR Turkey Enerji A.Ş (SOCAR Türkiye) 2008 yılında Petkim'in yüzde 51 hissesini Özelleştirme İdaresi'nden satın alarak faaliyetlerine başladı.

Türkiye'de petrol nerede var?

Önemli bir enerji kaynağı olan petrol, aynı zamanda kimya sanayisinin de ham maddesidir. Türkiye'deki petrol yatakları fazla zengin değildir. Mevcut petrol yatakları daha çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Adıyaman, Batman ve Diyarbakır'dadır. Siirt, Şanlıurfa ve Mardin'de de petrol yatakları vardır.

Rafineri ürünleri nelerdir?

Rafineri, Ham petrol rafinerilerde çesitli petrol ürünlerine (likit gaz, benzin, motorin, gazyagi, fuel-oil, asfalt, madeni yag vb.) dönüştürülmekte ve bu ürünler akaryakıt dağıtım organları vasıtası ile tüketicinin hizmetine sunulmaktadır.

SOCAR Ceo'su Kim?

Elshad Nassirov, 2020 yılından bu yana SOCAR Turkey Enerji A.Ş.