İto sicil kaydı nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. İto sicil kaydı nasıl alınır?
  2. İto Randevu iptali nasıl yapılır?
  3. Ticaret sicil kaydı nasıl yapılır?
  4. Şahıs Şirketi ticaret odasına kayıt zorunlu mu?
  5. Şirket adli sicil kaydı nereden alınır?
  6. Ticaret Sicil nasıl alınır?

İto sicil kaydı nasıl alınır?

İTO'nun internet adresine giriş yaptıktan sonra Firma Bilgileri > Sicil Kayıtları > Ticaret Ünvanına Göre Arama adımlarını takip ederek karşınıza çıkan sayfaya ticaret ünvanını girebilir, bir sonraki adımda ilgili şirketin ticaret sicil numarasını kolayca öğrenebilirsiniz.Ticari sicil ilk adımlara başlayabilirsiniz.

İto Randevu iptali nasıl yapılır?

İto randevu al kısmında girildiği gibi kimlik numarası ve MERSİS talep no girilerek ve belirlenen cep telefonuna gelen 6 haneli iptal kodu ile alınan ito randevu al, ito randevu iptal olarak değiştirilebilmektedir.

Ticaret sicil kaydı nasıl yapılır?

Ticaret sicil kaydı almak için gereken belgeler nelerdir?
  1. Şirket ana sözleşmesi (Bir mali müşavirden yardım alınarak hazırlayabilirsin)
  2. Şirket yöneticilerinin noter tasdikli kimlik fotokopileri.
  3. Taahhüt edilen sermayenin %0,04 tutarında Halk Bankası'na ödenmiş Rekabet Kurumu fonu dekontu.
  4. Ortakların vesikalık fotoğrafları

Şahıs Şirketi ticaret odasına kayıt zorunlu mu?

Esnaf ve sanatkârlar, çalışmaya başladıkları tarihten itibaren durumlarını otuz gün içinde bağlı bulundukları sicile tescil ve Sicil Gazetesinde ilan ettirmekle yükümlüdürler. Sicil marifetiyle de ilgili odaya kayıtları gerçekleştirilir. Sicil ve oda kaydı zorunlu olup; isteğe bağlı değildir.

Şirket adli sicil kaydı nereden alınır?

Adli sicil kaydı, bir başka deyişle de sabıka kaydı; e-devlet uygulamasından, adli sicil müdürlüklerinden, adliyelerden, kaymakamlıklardan ve büyükelçiliklerden alınabilmektedir.

Ticaret Sicil nasıl alınır?

Ticari Sicil Kaydı Nereden Alınır? İkamet edilen şehirdeki Ticaret Odasına başvuru yapılırken yanınızda şirketin ana sözleşmesi, tescil talepnamesi, kuruluş bildirim formu, oda kayıt beyannamesi, bankadan alınan blokaj yazısı, dilekçe ve Rekabet Kurumu'na ödeme yapılan dekont bulunması gerekiyor.