Asist nedir ve ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Asist nedir ve ne için kullanılır?
  2. Asist nedir nasıl kullanılır?
  3. Asist ne kadar süre kullanılır?
  4. Balgam söktürücü ilaç nasıl etki eder?
  5. Beyaz balgam neyin habercisi?
  6. Hangi renk balgam tehlikeli?
  7. Paslı balgam hangi hastalıkta görülür?
  8. Kırmızı balgam nedir?
  9. KOAH balgam yapar mı?

Asist nedir ve ne için kullanılır?

ASİST yoğun kıvamlı balgamın atılması, azaltılması ve ekspektorasyonun (balgamın atılabilmesi) kolaylaştırılması gereken kronik bronkopulmoner (bronş ve akciğer) hastalıkların tedavisinde kullanılan mukolitik (balgamı, mukusu parçalayan) bir ilaçtır.

Asist nedir nasıl kullanılır?

ASİST yalnızca ağız yoluyla kullanılır. ASİSTaç karnına ya da besinlerle birlikte alınabilir. 1 saşe ASİSTsu bardağı içerisine boşaltılır. Üzerine bardağın yarısına kadar (100 mL) içme suyu eklenir.

Asist ne kadar süre kullanılır?

Yükleme dozu 140 mg/kg, idame dozu ise 4 saatte bir 70 mg/kg (toplam 17 doz) olarak kullanılır. ASİST kullanırken her zaman doktorunuzun talimatlarına uyunuz. Emin olmadığınızda doktorunuza veya eczacınıza sorunuz. ASİST doktor tarafından aksi önerilmedikçe 4-5 günden daha uzun süre kullanılmamalıdır.

Balgam söktürücü ilaç nasıl etki eder?

Balgam sökücüler genel olarak hava yollarında salgı yapımını uyararak mevcut birikimin yapışkanlığını azaltıcı etki gösterirler. Ekspektoran ilaçların içinde yer alan bir grup ilaç ise sekresyonun içerisinde yer alan mukusun kimyasal yapısını bozarak etki gösterir.

Beyaz balgam neyin habercisi?

Beyaz mukus burun tıkanıklığı sinyalleri verir. Burun boşluğu sıkışık olduğunda, dokular şişer ve iltihaplanır, bu da mukusun solunum yolundan geçişini yavaşlatır. Bu olduğunda, mukus daha kalın ve bulutlu veya beyaz hale gelir.

Hangi renk balgam tehlikeli?

Kırmızı balgam tehlikeli sayılabilecek bir balgam türüdür. Kan ile birlikte kırmızı balgam da görülür. Bu durum kanda bir balgamın olduğuna işaret etmektedir. Solunum yollarında ortaya çıkan enfeksiyonlar kırmızı balgama neden olmaktadır.

Paslı balgam hangi hastalıkta görülür?

PASLI BALGAM Bu pnömokok adı verilen mikropların neden olduğu zatürreenin bir bulgusudur.

Kırmızı balgam nedir?

Kırmızı balgam kanın varlığına işaret eder. Balgamda kan görülmesine ilişkin pek çok neden vardır. Solunum yolu enfeksiyonları (öksürük gibi) bazen akciğerlerde veya hava yollarında küçük kan damarlarının tahrişine neden olabilir ve bu da kanamalara sebep verebilir.

KOAH balgam yapar mı?

KOAH Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığının kısaltılmış ismidir. KOAH'da en sık görülen yakınmalar nefes darlığı, öksürük ve balgam çıkarmadır. Sigara içen kişiler öksürük ve balgama aldırış etmezler ve bu nedenle doktora başvurmazlar. Nefes darlığı nedeniyle fizik aktivitede azalma ortaya çıkar.