Iyi bir mali müşavir ne kadar kazanır?

İçindekiler:

  1. Iyi bir mali müşavir ne kadar kazanır?
  2. Mali Müşavir olunca ne olur?
  3. Yeminli Mali Müşavir hangi işleri yapamaz?
  4. Yeminli Mali Müşavir bilirkişilik yapabilir mi?
  5. Türkiyede kaç tane yeminli mali müşavir var?
  6. Yeminli Mali Müşavir neden yemin eder?
  7. Yeminli Mali Müşavirler nerede yemin eder?
  8. Yeminli mali müşavir olmak için hangi bölüm?
  9. 2 yıllık üniversite mezunu mali müşavir olabilir mı?
  10. Yeminli mali müşavir olmak için kaç yılda olunur?
  11. Mali müşavir olmak için hangi sınavlara girmek gerekir?
  12. Iyi bir mali müşavir nasıl olunur?
  13. Mali Müşavirler devlette çalışabilir mı?
  14. Devlet mali müşavir nasıl olunur?
  15. Mali Müşavir devlet memuru mu?
  16. Mali müşavirlik olmak için hangi dersler var?

Iyi bir mali müşavir ne kadar kazanır?

Günümüzde mali müşavirler 4 bin ile 5 bin TL arasında maaş almaktadır. Mali müşavirlerin maaşları kaç müşterisi olduğuna bağlıdır. Fazla müşterisi olan kişiler daha maaş almaktadır. En iyi ve en fazla kişiyle çalışan mali müşavirlerin aylık maaşları 40 bin TL'ye kadar ulaşabilmektedir.

Mali Müşavir olunca ne olur?

3568 sayılı kanunun 2 maddesine göre bir mali müşavirin görevi gerçek ve tüzel kişilere ait teşebbüs ve işletmelerin; Genel kabul görmüş muhasebe prensipleri ve ilgili mevzuat hükümleri gereğince, defterlerini tutmak, bilanço kâr-zarar tablosu ve beyannameleri ile diğer belgelerini düzenlemek ve benzeri işleri yapmak.

Yeminli Mali Müşavir hangi işleri yapamaz?

-Kanunun 12 nci maddesine göre çıkartılacak yönetmelik çerçevesinde tasdik işlerini yapmaktır. Yeminli malî müşavirler muhasebe ile ilgili defter tutamazlar, muhasebe bürosu açamazlar ve muhasebe bürolarına ortak olamazlar.”

Yeminli Mali Müşavir bilirkişilik yapabilir mi?

Maddesi bilirkişiliği, “Meslekle bağdaşmayan işlerden sayılmaz” olarak nitelemiştir. Bu açıdan 3568 sayılı Yasa çerçevesinde unvana sahip meslek mensuplarından olan “ Serbest Muhasebeci” , “Serbest Muhasebeci Mali Müşavir” ve “Yeminli Mali Müşavir” ler meslekleri ile ilgili olarak bilirkişi görevi alabilmektedirler.

Türkiyede kaç tane yeminli mali müşavir var?

Bugün Türkiye genelinde 200 bin civarında muhasebeci ve mali müşavir var.

Yeminli Mali Müşavir neden yemin eder?

"Yeminli mali müşavirlik mesleğinin, bir kamu hizmeti olduğunu bilerek, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına, mesleki kurallara ve meslek ahlakına uyacağıma, mesleğimi tam bir bağımsızlık, tarafsızlık ve dürüstlükle yerine getireceğime, üzerime aldığım işleri dikkat ve özenle yapacağıma, namusum ve şerefim üzerine yemin ...

Yeminli Mali Müşavirler nerede yemin eder?

Yeminli Mali Müşavirliğe kabul edilenlerin fiilen görevlerine başlamadan önce Asliye Ticaret Mahkemesine yemin etmeleri gerekmektedir. Yemin metni 3568 sayılı Kanunun 11 inci maddesinde yer almaktadır.

Yeminli mali müşavir olmak için hangi bölüm?

Üniversitelerin işletme, iktisat, maliye, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, ekonometri, çalışma ekonomisi, siyaset bilimi, ekonomi, bankacılık ve sermaye piyasası, bankacılık ve finans lisans bölümlerinden mezun olan kişiler mali müşavir olabilirler.

2 yıllık üniversite mezunu mali müşavir olabilir mı?

Serbest Muhasebeci veya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik stajına başvurabilecekler 3568 sayılı yasa ve ilgili yönetmeliklerde düzenlenmiştir. ... 4 yıllık üniversite mezunları için Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik staj süresi 2 yıldır.

Yeminli mali müşavir olmak için kaç yılda olunur?

Yeminli mali müşavir olmanın şartları: a) En az 10 yıl serbest muhasebeci malî müşavirlik yapmış olmak, b) Yeminli mali müşavirlik sınavını vermiş olmak, c) Yeminli malî müşavir ruhsatını almış olmak, Şartları aranır.

Mali müşavir olmak için hangi sınavlara girmek gerekir?

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan kişiler staja başlama sınavı diye bilinen ve 120 sorudan oluşan test ekonomi, maliye, hukuk, muhasebe bölümlerinde sorulardan oluşan sınavı 60 ortalama baraj ile geçmeleri şartı ile staja başlamaya hak kazanırlar.

Iyi bir mali müşavir nasıl olunur?

Mesleğe karşı ilgili olmak ve mesleği sevmek ilk adımlardan birisidir. Mali Müşavir olmak için, üniversitelerin işletme, muhasebe, iktisat, maliye, hukuk, kamu yönetimi gibi bölümlerinden lisans mezunu olup mesleki yeterlilik sınavlarından başarı ile geçildiğinde 3 yıllık staj yapılarak mesleğe adım atılmaktadır.

Mali Müşavirler devlette çalışabilir mı?

YMM Nerede Çalışır ? Yeminli mali müşavirler devlet adına da hareket ettikleri için bir işyerine bağımlı olarak çalışamazlar. Bu sebeple kendi bürolarında iş yaparlar. Bunun haricinde Türkiye'de faaliyet gösteren küresel denetim firmaları vardır ve 4 tanesi çok ünlüdür.

Devlet mali müşavir nasıl olunur?

Mali müşavir olmak için hukuk, iktisat, maliye, muhasebe, bankacılık, işletme, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarından herhangi birisinden, lisans mezunu olmak gerekir. Ayrıca mesleki yeterlilik sınavlarını kazananları, 3 yıllık staj dönemi bekliyor.

Mali Müşavir devlet memuru mu?

SMMM VE YMM devlet memuru değildir. Devlet memurları 657 sayılı kanuna tabi olup devlete hizmet eden kişilerdir. KGK ;660 sayılı Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuş olup kanunda belirtilen işleri yapar.

Mali müşavirlik olmak için hangi dersler var?

Sınav konularını oluşturan dersler aşağıdadır.

  • Finansal Muhasebe.
  • Finansal Tablolar ve Analizi.
  • Maliyet Muhasebesi.
  • Muhasebe Denetimi.
  • Vergi Mevzuatı ve Uygulaması
  • Hukuk (Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku, İş Hukuku, SSK ve Bağ-Kur Mevzuatı, İdari Yargılama Mevzuatı)
  • Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik Meslek Hukuku.