Orkide çiçekli iken saksı değişimi yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Orkide çiçekli iken saksı değişimi yapılır mı?
  2. Begonvil saksısı ne zaman değişir?
  3. Menekşe Topraği nasil olmali?
  4. Afrika menekşesi nasıl çiçeklenir?
  5. Menekşe çiçeği neden kurur?
  6. Menekşe nerede yaşar?

Orkide çiçekli iken saksı değişimi yapılır mı?

Eğer orkidenizin kökleri çürümüş veya yanlış gübreleme yaptıysanız o halde saksı değişimi yapmalısınız. Orkidenizin çiçekleri döküldükten sonra saksı değişimi yapmalısınız. Saksı değişiminden 2-3 gün önce çiçeğinizi sulayarak orkidenin saksısından kolaylıkla çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Begonvil saksısı ne zaman değişir?

Begonvil çiçeği için saksı tercihi: Begonvilin saksıda yetiştirilebilmesi için bodur yani cüce türünde olması gerekir. Bodur bir begonvil büyümesi yavaş olduğundan dolayı, besinlerden yüksek derecede yararlanamaz. Topraktaki besini alamamasından ötürü her iki yılda bir saksıdaki toprağın değiştirilmesi gerekir.

Menekşe Topraği nasil olmali?

Çünkü menekşe toprağı hafif olmalı, nem tutmalı, köklere bol oksijen sağlamalıdır. Nemli ve yoğunluğu düşük topraklarda yaşamayı seven bu bitki için torflu toprak hazırlamalısınız. Menekşeler aydınlık ortamları sever ancak dik gelen güneş ışınları onlara göre değildir.

Afrika menekşesi nasıl çiçeklenir?

Afrika menekşesi nasıl çiçek açtırılır?

  1. 1- Işık. Sağlıklı bir menekşenin çiçek açmamasının en temel nedenlerinden biri ışık ihtiyacıdır. ...
  2. 2- Nem. Menekşeler nemli ve havadar ortamlardan hoşlanır. ...
  3. 3- Hastalık, yapraklarda sararma vb... ...
  4. 4- Saksı büyüklüğü ...
  5. 5- Gübre noksanlığı ...
  6. 6- Sıcaklık. ...
  7. 7- Saksı toprağının eskimesi. ...
  8. 8- Kaz boynu.

Menekşe çiçeği neden kurur?

Menekşe nerede yetişir Menekşe çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Rüzgar çiçeğimizi salladığı için bitkinin sapında oynamalar ve toprağın köküne hava akımın girmesine sebep vermektedir. Buda çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalara sebep verir.

Menekşe nerede yaşar?

Bolca çiçek veren bu bitki, asimetrik görüntüleriyle dikkat çeken menekşe çiçekleri ve kalp şeklindeki yapraklarıyla kolayca tanınan çiçekler arasında yer alıyor. Akdeniz ülkelerinde, Kafkaslar ve Balkanlar'da kendine bolca yetişme alanı bulan menekşe, ülkemizde de hemen her yerde yetişiyor.