Madde bağımlılığı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Madde bağımlılığı nasıl olur?
  2. Madde bağımlılığı nasıl önlenir?
  3. Hangi uyuşturucu tatlı yedirir?
  4. Madde bağımlılığı nasıl tedavi edilir?
  5. Madde kullanan insanı nasıl anlarız?

Madde bağımlılığı nasıl olur?

Madde bağımlılığı, alkol, sigara, uyuşturucu gibi maddelerin vücuda alınması neticesinde bağımlılık yaratması ve kişilerin psikolojik, ruhsal ve bedenen zarar görmelerine rağmen bu maddeleri kullanmaya devam etmeleri durumudur. Madde bağımlılığının dozu ve şiddeti genellikle gün geçtikçe artar.

Madde bağımlılığı nasıl önlenir?

Bu sebeple çalışmanın bu kısmında madde bağımlılığı nasıl önlenir ve önleyici faktörler nelerdir başlıklarına değinilecektir.
  1. Uyuşturucu maddelerle ilgili yaşa uygun doğru bilgilendirme çalışmalarının yapılması
  2. Güçlü aile bağları
  3. Pozitif aile bağları
  4. Başkalarıyla kıyaslamadan kaçınma.
Daha fazla öğe...•BE

Hangi uyuşturucu tatlı yedirir?

Örneğin gürültüye hasaslık,aşırı uyuma veya küçülmesi önemli gözbebeklerinin iyice küçülmüş olması önemli bir yeri,aşırı doz halinde ise aksine genişliyorlar.Tatlı yeme istegi esrarın,sürekli su içme isteği ise anfetaminlerin habercisi olabiliyor.

Madde bağımlılığı nasıl tedavi edilir?

Uyuşturucu bağımlılığı tedavisi, tedavi ve psikoterapi olmak üzere iki aşamadan oluşur. Tedavi aşamasında birey hastaneye yatırılır. Böylelikle bireyin uyuşturucuya ulaşımı ve uyuşturucu maddeyi alımı engellenir. Vücudun uyuşturucu maddeden arınması sağlanır.

Madde kullanan insanı nasıl anlarız?

Fiziksel olarak; Bitkinlik, dalgınlık, uyuklama, uyku bozukluğu, konuşma güçlüğü, burun akıntısı, terleme, titreme,dengesizlik,gözlerde kanlanma, göz bebeklerinde daralma, yüzde kızarma, soğukluk, kabızlık, ishal, terleme ve titreme, yürüme bozukluğu, solunum güçlüğü.