İdrar neden köpük köpük olur?

İçindekiler:

  1. İdrar neden köpük köpük olur?
  2. İdrarın köpüklü olduğu nasıl anlaşılır?
  3. Idrarda köpük hangi doktora gidilir?
  4. Protein kaçağı tedavi edilir mi?
  5. İdrarda protein kaçağı nasıl tespit edilir?

İdrar neden köpük köpük olur?

Sağlıklı insanlarda idrar yaparken köpürmesi ve baloncuk oluşması daha çok idrarın sert bir şekilde pisuvara çarpması, kullanılan bazı ilaçlardan, alınan gıdalardan ve tüketilen su miktarı ile ilişkilidir. Ayrıca pisuvardaki deterjan ve sabun artıkları da aynı duruma sebebiyet verebilir.

İdrarın köpüklü olduğu nasıl anlaşılır?

Şeker Hastalığı: İdrar testinizin sonucunda, idrarınızda şeker bulunuyorsa diyabet belirtisi olabilir. Böylelikle idrarda sararma ve köpük olabilmektedir. İdrar Yolları Enfeksiyonu: İdrar yaparken köpürme, ağrı ve yanma belirtileri varsa idrar yolu enfeksiyonu olabilmektedir.

Idrarda köpük hangi doktora gidilir?

Eğer idrar yolu enfeksiyonu teşhisi koyulmuş yada idrar yolu enfeksiyonu ile ilgili şüpheleri olan hastalar hastanelerin üroloji polikliniğine başvurmaları gerekir.

Protein kaçağı tedavi edilir mi?

İdrarda protein kaçağı bulunmuşsa bir Nefroloji doktoruna başvurmalısınız. Doktorunuz size çeşitli testler uygulayacak, durumun nedenine göre gerekli tedaviyi sağlayacaktır. İdrarda sürekli protein olması tedavi edilmesi gereken bir durumdur.

İdrarda protein kaçağı nasıl tespit edilir?

Böbrekte protein kaçağı idrar testi ile tespit edilir. 24 saatlik bir sürede idrarda 1-14 mg arası protein miktarı çıkması normal kabul edilir fakat bunun üstünde yer alan değerler laboratuar ve doktor tarafından incelenmesi gerekir.