1 Mehtap nedir?

İçindekiler:

  1. 1 Mehtap nedir?
  2. Girdap ne demek Türkçe?
  3. Mehat nedir?
  4. Mehtap ve yakamoz ne demek?
  5. Askerler için mehtap ne demek?
  6. Serap ismi ne anlama gelir?
  7. MÂH TÂB ne demek?
  8. Mah Tab ne demek Osmanlıca?
  9. Yakamoz nedir nasıl oluşur?
  10. Askerde 2 devreye ne denir?
  11. Askerler birbirine ne der?

1 Mehtap nedir?

1. Ay ışığı, ay aydınlığı: İnce profili, mehtâbın her şeyi güzelleştiren büyüsü içinde ışıktan bir heykel (Yusuf Z. ... Dolunay: Buralarda mehtap her gece beyhûde yere semâları dolaştı

Girdap ne demek Türkçe?

Girdap kelimesinin TDK sözlük anlamına bakıldığında iki çeşit anlamı bulunmakta ve şu şekilde sıralanmaktadır: - Tehlikeli yer veya durum. - Bir engelle karşılaşan su veya hava akıntısının dönerek ve çukurlaşarak yaptığı çevrinti, ters akıntıların oluşturduğu dönme, eğim, çevri, anafor.

Mehat nedir?

(Çoğulu: Mehâ-Mehevât) Billur taşı. Güneş. Dağ sığırı.

Mehtap ve yakamoz ne demek?

Hâlbuki mehtap ve yakamoz birbirinden çok farklı iki olgudur. Mehtap ay ışığının denize yansımasıyla oluşur. Ancak yakamozun oluşması içi ay ışığının olmaması gerekir. Çünkü yakamozu oluşturan ışık yansıması değil, denizin içinde yaşayan ve milimetrik boyutlara sahip olan “Noctiluca Milliaris” adındaki bakterilerdir.

Askerler için mehtap ne demek?

Mehtap : Şafak bitiş tarihini gösterirken bu izine gidilecek tarihi saymak adına kullanılır. Mehtap 23 demekle izin tarihine 23 gün kaldığı belirtilir. Bu da diğerlerinin zoruna gidebilecek bir ifadedir. Bir de serap vardır , bu da acemilikten sonraki ilk dağıtım iznine gidilecek günü saymak adına belirtilir.

Serap ismi ne anlama gelir?

Serap isminin anlamı ılgın ve çölde uzaktan görünen ışık yanılması şeklinde geçmektedir.

MÂH TÂB ne demek?

mah-i taban / mah-i tâbân (Meh-i tâbân) Parlayan ay. Parlak ay.

Mah Tab ne demek Osmanlıca?

mâh-tâb ::: (f. b. i.) : 1) Ay ışığı, mehtap.

Yakamoz nedir nasıl oluşur?

-Yakamoz, uyarıldığında ışık saçan tek hücreli bir deniz canlısıdır. Denizin ateş böceği de deniliyor.Boyut olarak küçük olan bu canlının bir çoklarının bir araya gelip, ışık saçmasına da yakamoz denir. ... Yakamoz oluştuğunda denizde uzun floresan lambalar yanıyormuş gibi gözükür.

Askerde 2 devreye ne denir?

Alt devre: Bir devrede gelen askerlerden bir sonra gelen askerleri ifade eder. 90/4 devreler, 90/3 devrelerin alt devresidir. ... Has torun: Bir devrede gelen askerlerden üç sonra gelen askerleri ifade eder. 91/2 devreler, 90/3 devrelerin alt devresidir.

Askerler birbirine ne der?

Devrem, aynı dönemde askerlik yapmaya başlamış olan kişilerin birbirlerine hitap şeklidir. Genellikle erler ve onbaşılar birbirine bu şekilde hitap eder. Denizciler ise birbirine devrem yerine kura şeklinde seslenir. ... Sivilde ise çok yakın arkadaşlara devrem veya tertip denir.