Doğal bal nasıl elde edilir?

İçindekiler:

  1. Doğal bal nasıl elde edilir?
  2. Kaliteli bal nasıl üretilir?
  3. Doğal arıcılık nedir?
  4. Konvansiyonel arıcılık nedir?
  5. Karakovan balı peteği nasıl anlaşılır?
  6. Arıcılık neden yapılır?
  7. Organik arıcılık nedir?
  8. Konvansiyonel bal nedir?

Doğal bal nasıl elde edilir?

Toplanan Nektarlar Kovana Getiriliyor Çiçeklerden toplanan nektarlar bu midede enzimle karışır. Bu özel enzim, nektarın bala dönüşmesini sağlayan en önemli maddedir. Midesindeki karışımı kovana getiren işçi arılar, kovanın içerisindeki işçi arılara midesindeki enzimi aktarmaktadır.

Kaliteli bal nasıl üretilir?

Kimyasal kalıntı, tarım ilacı, yapay petek, içermeyen arının kendi doğal habitatında işlediği petekle üretmiş olduğu bala ise hakiki bal denir. Hakiki bal ısıl işlem, pastörizasyon gibi endüstriyel işlemlerden geçmeden, besin ve şeker ilavesi yapılmadan üretilir.

Doğal arıcılık nedir?

Organik Arıcılık, arı ürünlerinin suni beslenme ve kimyasal ilaçlama yapmadan, doğal ortamlarda kontrollü üretilmesidir. ... Yine üretim yapmayan arıcılardan sağlanan arı oğulları bir yıllık geçiş süreci içerisinde kullanılabilir. Geçiş döneminde kovandaki peteklerin değişmesi gerekmektedir.

Konvansiyonel arıcılık nedir?

Konvansiyonel arıcılıkta kullanılan petekler kanserojen madde olan parafin ve naftalin içerebilmektedir, bu hepsinin içerdiği anlamına gelmez ama kontrol mekanizması organik arıcılığa göre çok hafiftir. Organik işletmelerde, sertifikasyon firmaları tarafından hemen hemen her yıl mum örneği alınarak test edilmektedir.

Karakovan balı peteği nasıl anlaşılır?

Karakovan petek yani doğal petek balda ise temel petek yoktur. Tamamen arılar tarafından örülür. Daha yumuşaktır. Biçimsiz büyüklü küçüklü gözenekleri vardır.

Arıcılık neden yapılır?

Arıcılık; arı ile bitkisel kaynakları beraber kullanarak bal, polen, bal mumu, arı sütü, arı zehiri, propolis gibi canlı olmayan ürünler ile ana arı, oğul arı gibi canlı ürünleri üretmeyi sağlayan doğaya bağımlı bir hayvancılık faaliyetidir. Ayrıca arıcılık tozlaşmaya katkı sağlayarak bitkisel üretimi de artırmaktadır.

Organik arıcılık nedir?

Organik Arıcılık, arı ürünlerinin suni beslenme ve kimyasal ilaçlama yapmadan, doğal ortamlarda kontrollü üretilmesidir. Organik tarım mevzuatlarında belirtilen özelliklere ve kurallara uyulmak zorundadır. Organik arı yetiştirilme alanı yarıçapı en az 3km olmalıdır.

Konvansiyonel bal nedir?

Yukarıda belirtilen şartlara riayet etmeksizin yapılan bal üretimine ise konvansiyonel bal üretimi denir. ... Konvansiyonel üretimde arılar arıcı tarafından mısır şurubu veya fruktoz şurubu ile beslenirler. Organik üretimde ise arılar zorunlu haller dışında beslenmezler ve beslenme yapılacaksa arılar balla beslenirler.