Batumun Gürcistana bırakılması hangisine aykırı?

İçindekiler:

  1. Batumun Gürcistana bırakılması hangisine aykırı?
  2. Batum Gürcistan'a hangi antlaşma ile bırakıldı?
  3. Kars Ardahan Batum hangi antlaşma ile alındı?
  4. Kars Ardahan Batum hangi antlaşmayla Rusyaya verildi?
  5. Rusya Elviye i Selaseyi hangi antlaşmayla Osmanlı devletine geri vermiştir?

Batumun Gürcistana bırakılması hangisine aykırı?

Batum aşağıdaki antlaşmalardan hangisiyle Gürcistan'a verilmiştir? Moskova antlaşması ile ülkenin doğu sınırında Kars ve Ardahan sancakları Türkiye egemenliğine geçerken, Batum Gürcistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'ne bırakılır.

Batum Gürcistan'a hangi antlaşma ile bırakıldı?

ÖZ tarihli Moskova Antlaşması ile T.B.M.M. Hükümeti, Batum'un Gürcistan'a ait olduğunu, bazı şartlar altında kabul etmiş ve daha sonra yapılan Kars Antlaşması ile bu durum teyit edilmiştir.

Kars Ardahan Batum hangi antlaşma ile alındı?

Mondros Ateşkes Antlaşması ile Osmanlı Devleti 1914 sınırlarına çekilmek zorunda kalmıştır. Daha sonra tarihli Kars Antlaşması ile Kars, Ardahan Türkiye'de kalmış, Batum Gürcistan'a verilmiştir.

Kars Ardahan Batum hangi antlaşmayla Rusyaya verildi?

Osmanlı Devleti'ni Sadrazam Talat Paşa temsil etmiştir. Konferansın sonunda imzalanan Brest Litovsk Barış Antlaşması'na göre; Rusya Kars, Ardahan ve Batum'u Osmanlı devletine geri vermiş ve bütün Doğu Anadolu'dan da çekilmiştir.

Rusya Elviye i Selaseyi hangi antlaşmayla Osmanlı devletine geri vermiştir?

Bu tabirin, özellikle 1878'den itibaren kullanıldığı söylenebilir. Bu üç sancak, 93 Harbi (1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı)'nin ardından yapılan antlaşmayla Çarlık Rusyasına bırakıldı. 'de imzalanan Brest-Litovsk Antlaşması'yla yeniden Osmanlı topraklarına katıldı.