MS açılımı ne demek?

İçindekiler:

  1. MS açılımı ne demek?
  2. HC kısaltması ne demek?
  3. Mrs kısaltması ne demek?
  4. Türkçe kelimesinin kısaltması nedir?
  5. MS neyin simgesi?
  6. MS nin Uzaltılmışı nedir?
  7. HC nin anlamı nedir?
  8. H C ne demek?
  9. Mr ve Mrs nasıl okunur?
  10. OG ne anlama gelir?
  11. HC ne demek ultrasonda?
  12. Gebelik ultrasonunda HC ne demek?

MS açılımı ne demek?

MS (Multiple Skleroz) beyinde ve omurilikte, mesajları taşıyan sinir telleri etrafındaki koruyucu kılıfın (miyelin kılıfı) hastalığıdır. Merkezi sinir sistemi ile organların bilgi iletişimini sağlayan omuriliğin miyelin tabakası üzerindeki fiziksel tahribatın bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır.

HC kısaltması ne demek?

High Capacity (HC)

Mrs kısaltması ne demek?

Yabancı dilde şahıs unvanları kişilerin cinsiyetlerine göre değişiklik göstermektedir. İngilizcede ise Mrs bir şahıs unvanı olarak kullanılmaktadır. ... Mrs kelimesi ise İngilizce de evli bayanlar için kullanılan bir kelimedir.

Türkçe kelimesinin kısaltması nedir?

Ancak bazen kelimelerin, özellikle son kelimenin birkaç harfinin kısaltmaya alındığı da görülür. Bazen de aradaki kelimelerden hiç harf alınmadığı olur. ... Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz.

MS neyin simgesi?

Temel Birimler
BüyüklükBirimSembolü
Zamansaniyes
Uzunlukmetrem
Kütlekilogramkg
Elektrik AkımıamperA
3 satır daha

MS nin Uzaltılmışı nedir?

Multiple skleroz (Çoklu sertleşim), beyni ve omuriliği tutan özbağışıklık hastalığıdır. Kısaca MS olarak anılır. Multipl skleroz neden olur? MS'niz varsa sinir liflerinin etrafındaki miyelin koruyucu tabakası hasar görür.

HC nin anlamı nedir?

Ultrasonda kullanılan HC terimi bebeğin kafa çevresi uzunluğu anlamına gelmektedir. HC Nedir? HC terimi ultrasonda kullanılan bir terimdir. Bebek ultrasonlarında kullanılan HC terimi bebeğin kafasının çevre uzunluğu anlatmak için kullanılmaktadır.

H C ne demek?

HC (Baş Çevresi) ne demek: Baş çevresinin ölçümü olarak ifade ediliyor. Kontrol yapıldığı zaman BPD değerinin çok küçük veya çok büyük çıkması durumunda HC ölçülür.

Mr ve Mrs nasıl okunur?

İngilizce'de evli hanımlara hitap şeklidir. Bu ifade yanına soyisim alarak "Mrs. Brown" şeklinde kullanılır.İngilizce' de "misis" şeklinde okunur. Evli olmayan bayanlara ise soyadının başına "Ms." ifadesi eklenerek kullanılır.

OG ne anlama gelir?

Futbolda OG, İngilizce olan Own Goals kelimesinin kısaltmasıdır. Own Goals'ın Türkçe anlamı ise "Kendi kalesine attığı gol" anlamına gelmektedir.

HC ne demek ultrasonda?

Ultrasonda kullanılan HC terimi bebeğin kafa çevresi uzunluğu anlamına gelmektedir.

Gebelik ultrasonunda HC ne demek?

HC (Baş Çevresi) ne demek: Baş çevresinin ölçümü olarak ifade ediliyor. Kontrol yapıldığı zaman BPD değerinin çok küçük veya çok büyük çıkması durumunda HC ölçülür. Bebeğin gelişiminde bir sorun olup olmadığı böylece anlaşılmaya çalışılır. HC değeri BDP VE OFD değerleri kullanılarak otomatik olarak ölçülür.